Live

CONSTANŢA. Sute de locuri de parcare vor fi desfiinţate, autoritățile locale spun că vor fi găsite soluții

Publicat pe 27 iulie 2021

Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu va avea o nouă față. Cu un preț, însă - lipsa locurilor de parcare. Cei care stau în zonă sunt extrem de revoltați. Locurile de parcare sunt și așa prea puține, iar acum va fi și mai dificil pentru șoferi să găsească un spațiu liber. Autoritățile locale spun că vor fi găsite soluții, ca toată lumea să fie mulțumită.

Lucrările de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu sunt în plină desfășurare. După ce mobilierul urban a fost parțial demontat, au început procesul de reabilitare a trotuarelor și desființarea locurilor de parcare din zona parcului Tăbăcărie.

Oamenii sunt însă extrem de revoltați. Numărul insuficient al locurilor de parcare reprezintă o problemă majoră în oraș, iar acum cei care stau în zona care bulevardul va fi reabilitat vor avea și mai multe bătăi de cap.

Cei care au copii se plâng că le este dificil acum să iasă în parc. Pe lângă timpul pe care îl vor pierde căutând loc de parcare, se adaugă și distanța mai mare pe care o vor avea de parcurs. Iar situația devine și mai dificilă când părinții au de cărat cărucioare sau triciclete.

„În urma acestui proiect vom avea aproape 11 kilometri de bandă dedicată pentru autobuze, circa 8 kilometri de pistă pentru biciclete, toate trotuarele vor fi reabilitate şi dotate cu mobilier urban, aş putea chiar spune că la ieşirea din bloc oamenii vor avea un mini părculeţ în care să poată petrece timpul liber, să socializeze”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Reprezentanții primăriei spun că vor fi găsite soluții pentru locurile de parcare care vor fi desființate.

„Analizăm împreună cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare construcţia de parcări în cartiere, am identificat un număr de terenuri care sunt în proprietatea Primăriei”, a precizat Alin Vintilă.

Proiectul prevede modernizarea bulevardelor 1 decembrie și Alexandru Lăpușeanu, care leagă Gara CFR Constanța de stațiunea Mamaia. În total, vor fi desființate aproximativ 1.300 de locuri de parcare.

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233