dobroge.tv

Live

A patra zi de caniculă a fost greu de suportat la Constanța, iar meteorologii nu vin deloc cu vești bune

29 iulie 2021
Publicitate

Constanța s-a topit astăzi sub Codul Galben de caniculă. A patra zi de căldură excesivă a venit cu temperaturi care au depășit 30 de grade Celsius. La soare, aerul a fost sufocant, iar situația va persista și în zilele următoare spun meteorologii. Specialiștii atrag atenția că trebuie să ne protejăm și pe cât este posibil să evităm drumurile inutile.

A patra zi de Cod Galben de caniculă s-a simțit din plin în toată țară și implicit în Dobrogea, care a suferit zilele acestea de căldură excesivă. Meteorologii au prelungit avertizarea de vreme toridă până pe 1 august.

Se pare că va fi una dintre cele mai călduroase zile, temperaturile vor ajunge până la 38 de grade în partea continentală a Dobrogei. O să persiste canicula, mâine o să mai scadă, dar foarte puțin, în jur de două grade. Deci vor rămâne 36 de grade în zona continentală”, a declarat Maria Mirciu, meteorolog.

Și pe litoral, cea mai călduroasă zi de până acum a fost sufocantă.

Săptămâna aceasta, constănțenii au avut parte doar de zile caniculare.La ora prânzului, termometrele stradale arată peste 30 de grade Celsius, iar aerul este aproape irespirabil.

Cu toate acestea, echipa Dobrogea TV a dat peste mulți vârstnici și familii cu copii, pe stradă, în plină caniculă. Unii constănțeni nu par să înțeleagă riscurile la care se expun și își aleg cele mai nepotrivite ore pentru a rezolva anumite treburi. Cu toții, de la mic la mare, au căutat umbra copacilor. Nu le-au lipsit nici sticlele cu apă.

Alerg, uite am fost până la Dacia, am fost aici să fac piața, am venit iar la piață și acum am venit să o caut pe vecina”, spune o constănțeancă.

Merg la cineva care nu se simte bine să îi duc câte ceva să reziste peste zi. Încerc să nu bag în seamă atât de mult căldura aceasta și să nu mă enervez cu nimic. Cu cât sunt mai liniștită, cu atât căldura mă afectează mai puțin”, spune o constănțeancă.

Alții și-au petrecut ziua pe plajă. Beach-barurile au fost luate cu asalt de turiștii și localnicii dornici să se răcorească. S-au format cozi la bere, răcoritoare și fructe.

Cei care se simt rău și se află pe lângă o farmacie, trebuie să știe că pot intra și pot cere sprijin. Unele sunt chiar puncte de prim ajutor, iar personalul de acolo este pregătit să intervină în cel mai scurt timp posibil.

Unitățile noastre au temperatură controlată, iar personalul specializat poate măsura tensiunea arterială, administrează lichide de rehidratare și poate oferi consiliere la nevoie. Farmaciștii noștri pot apela numărul de urgență 112, în condițiile în care este situația este gravă și este nevoie de intervenția unui specialist”, a declarat Liliana Didă, reprezentant farmacie.

Iar solicitările nu încetează să apară.

Într-adevăr, în ultimele zile temperaturile au depășit 30 de grade, chiar peste 35 la mijlocul zilei. Am avut solicitări pentru persoanele care s-au deshidratat, mai ales cei care sunt nevoiți să lucreze în soare, în aer liber și care au suferit foarte mult din cauza căldurii exagerate”, a declarat dr. Ionuț Cealera, manager Serviciul de Ambulanță Constanța.

Specialiștii le recomandă tuturor, dar mai ales vârstnicilor și copiilor, să evite să iasă din casă între orele 10 și 19, să consume multe lichide, să poarte haine largi, deschise la culoare și să se ferească pe cât posibil de razele puternice ale soarelui. Și în acest sfârșit de săptămână, căldura va persista.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233