dobroge.tv

Live

Sport indiferent de vreme: în ciuda căldurii de afară, sălile de fitness sunt pline

30 iulie 2021
Publicitate

În ciuda temperaturilor caniculare, oamenii nu uită de exercițiile fizice zilnice. Sala de sport pune la dispoziție aer condiționat, iar asta face ca atmosfera din interior să fie una potrivită programelor de antrenament. Alimentația, dar și modul în care efectuăm exercițiile fizice sunt lucruri care depind unul de celălalt pentru ca rezultatele să fie cele dorite. În cazul în care în urma unor mișcări greșite sesizăm probleme la nivelul mușchilor, ar trebui să ne adresăm specialiștilor.

Unii transpiră de la căldură, alții de la sală. În ciuda temperaturilor caniculare de afară, oamenii aleg totuși să vină la sală. Asta pentru că aici, aceștia dispun de aer condiționat, de aparate speciale, dar și de o atmosferă relaxantă.

Mișcarea fizică înseamnă sănătate. Dar pe lângă exercițiile pe care le facem în fiecare zi, important este și ce mâncăm.

Alimentația contează 70% și antrenamentul 30%. Vin să și slăbească, să-și mențină forma, să se îngrașe. Unii chiar vin să se exteriorizeze. Să se relaxeze”, a declarat Robert Cercel, antrenor fitness.

Atunci când ne hotărâm să pășim pe ușa sălii de sport, este important să știm că prețurile variază în funcție de abonamentul ales, de numărul de ședințe dorit sau chiar de antrenorul cu care colaborăm.

Aici variază și de la antrenor la antrenor. Poate să înceapă de la 400 de lei și să ajungă la 2.000 de lei”, a mai declarat Robert Cercel, antrenor fitness.

Chiar dacă e vară, iar mercurul din termometre indică temperaturi caniculare, asta nu-i oprește pe unii oameni să facă sport.

Afară este foarte cald, dar înăuntru atmosfera este foarte bună. Nu este nici foarte rece, dar aerul condiționat își face treaba”, spune o constănțeancă.

În sală, în primul rând, atmosfera este mult mai plăcută. Temperatura este mai ok decât afară și te simți mult mai bine”, spune un constănțean.

Trebuie să fim atenți și la cum facem anumite exerciții fizice, spun specialiștii. După un antrenament intens sunt posibile unele accidente musculare.

Să le facem corect, să le facem cel mai bine, la început, sub îndrumarea unui antrenor personal”, a declarat Nicolae Vasiloaie, administrator clinică de recuperare.

Iar în cazul în care apar probleme în urma antrenamentelor, recuperarea este necesară. La clinicile de specialitate există aparatură și experți gata să îi ajute pe cei care au nevoie.

Se face o evaluare musculară, stretching, masaj de recuperare, masaj terapeutic, fizioterapie, ultrasunete unde e cazul”, a mai declarat Nicolae Vasiloaie, administrator clinică de recuperare.

Constănțenii dornici de sport trebuie să știe că în oraș există săli de fitness cu program non-stop.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233