dobroge.tv

Live

Studenții Școlii Militare de Maiștri Militari ai Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” au avut vineri festivitatea de absolvire

Publicitate

Emoții mari pentru absolvenții Școlii Militare de Maiștri Militari ai Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”. 93 de tineri au încheiat cu succes cursurile unității de învățământ. De asemenea, în cadrul festivității, a fost acordat și primul grad militar tuturor elevilor. Alături de ei, au fost și părinții, dar și cadrele didactice. Pentru prima dată în istoria școlii, în fruntea promoției este o absolventă școlarizată pentru Ministerul Afacerilor Interne. Este vorba de agent de poliție Iuliana Murariu care va lucra în cadrul Poliției de Frontieră.

La Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” din Constanța a avut loc vineri festivitatea de absolvire.

Aveți tot dreptul să priviți în urmă cu mândrie la etapele dificile cărora a trebuit să le faceți față. Vă puteți numi adevărați deschizători de drumuri, deoarece sunteți prima generație care a experimentat învățământul și examenele online”, a declarat cdor Nicu Chirea, comandant Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”.

Alături de noua promoție s-au aflat șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale, precum și comandanți din Forțele Navale Române.

Acest moment reprezintă recunoașterea și ducerea la bun sfârșit a activităților desfășurate în perioada petrecută în școală, dar și la bordul navelor din Forțele navale. Odată cu ziua de azi, în viața dumneavoastră se încheie o etapă și în același timp începe o alta mai dinamică și cu mai multe responsabilități”, a declarat contraamiral Mihai Panait, șeful Statului Major al Forțelor Navale Române.

Promoția acestui an poartă numele ultimului suveran al României, Regele Miahi I. Personalitate marcantă a istoriei României, un model de viață și noblețe, care vă va inspira cariera și va constitui peste ani un motiv de a vă întâlni cu mândrie la reuniunile tradiționale ale absolvenților”, a declarat col. Adrian Antip, șef serviciu control operativ din cadrul Corpului de Control și Inspecție al Ministerului Apărării Naționale.

În cadrul ceremoniei, 72 de absolvenți au primit gradul de maistru militar clasa a V-a, iar 21 de absolvenți au primit gradul de agent de poliție.

Primirea însemnului nobil al primului grad de maistru militar reprezintă pentru dumneavoastră, absolvenții promoției Regele Mihai I 100, un reper temporal încărcat cu emoție și unicitate, care peste ani, se va transforma într-o amintire vie de la debutul vieții profesionale”, a declarat cdor. dr. ing. Octavian Tărăbuță, locțiitorul șefului Departamentului Structuri și Planificarea Înzestrării în Statul Major al Apărării.

A fost ceva mai greu pentru că am stat închiși aici, dar până la urmă am reușit. Ne-am unit mai mult, am stat mai mult cu colegii”, spune un absolvent.

A fost o experiență frumoasă, cu toate că am avut parte și de greutăți cu pandemia, dar una peste alta, a fost frumos”, spune un alt absolvent.

Iuliana Murariu are 22 de ani și este din Botoșani. Și-a dorit dintotdeauna să îmbrace ținuta de om al legii. Tânăra este șefă de promoție și absolventă școlarizată pentru Ministerul Afacerilor Interne. Mai departe, ea va lucra în cadrul Poliției de Frontieră.

Formarea noastră profesională ca militari, dar și ca oameni, o datorăm instructorilor noștri. În numele întregii promoții, vreau să adresez cele mai sincere mulțumiri personalului militar și civil al Școlii Militare de Maiștri Militari”, a declarat agent de poliție Iuliana Murariu, șefă de promoție.

Emoții au avut și părinții, dar și cadrele didactice ale acestora.

Foarte multe emoții. Am susținut-o din toate punctele de vedere”, spune o mămică.

Suntem foarte mândri de ea și acum să ne pregătim de noul drum în viață”, spune o mămică.

Toți cei 93 de tineri vor fi încadrați în unități din Forțele Navale Române, respectiv în structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233