dobroge.tv

Live

Copiii din cartierul constănțean Tomis III se joacă... printre gunoaie: reprezentanții municipalității anunță că se vor lua măsuri

02 august 2021
Publicitate

Mizerie este și în cartierul Tomis III. Un loc de joacă pentru copii se transformă pe zi ce trece într-un focar de infecție. Cei mici sunt nevoiți să se joace printre gunoaie, iar adulții s-au săturat ca cei mici să stea într-un mediu plin de microbi. Au sesizat și autoritățile, însă nimeni nu a venit să igienizeze locul, cel puțin momentan.

Printre ambalaje, PET-uri, resturi alimentare, materiale sanitare, dar și alte deșeuri – așa s-au obișnuit să se joace copiii din Tomis III.

Locul de joacă de pe aleea Făt-Frumos din cartierul Tomis III este repetent la curățenie. Marginea părculețului este presărată cu gunoaie, iar deșeurile nu mai au loc în pubela amplasată, așa că zac pe asfaltul colorat.

Tătic: Ce mizerie este de nu poți să stai. Preferi să te duci înapoi în casă. Numai mizerie. Unde te pui, numai sticle aruncate.

Reporter: Dumneavoastră ieșiți cu copilul aici?

Tătic: Da. Dar cum să se joace? Mereu trebuie să am grijă pe ce pune mâna că e numai mizerie. El fiind mic, se mai trântește și pe jos. Uitați ce e pe jos. Sunt o groază. Dacă veniți seara aici o să vedeți o grămadă de copii mici.

Deși gunoaiele tronează în parcul de cartier, părinții și bunicii continuă să-i aducă aici pe cei mici.

Păi n-au unde sp se ducă în altă parte. Aici e un loc special amenajat pentru copii. E bun pentru copii, dar și gunoaie și iarbă uscată. Asta e”, spune un constănțean.

Părinții sunt supărați pe lipsa de bun simț a celor care lasă aceste gunoaie în urmă, dar și pe neglijența autorităților. Ei spun că au fost făcute mai multe sesizări, sperând ca Poliția Locală să vină să rezolve și problema lor.

Tătic: Vin alții mai mari care aruncă sticlele pe acre le vedeți.

Reporter: Se întâmplă frecvent?

Tătic: Da, eu stau de un an de zile aici și se întâmplă frecvent. Asta se întâmplă mereu. Cu mizerie și asta. Stau seara până la 12-1 aici. Presupun că de-asta și mizeria asta care este. Și gunoiul nu s-a luat de două-trei zile din coș.

E regretabil că mai avem încă astfel de situații. Vom prelua informațiile de la dumneavostră și le vom verifica în teren cu corectarea situației, dar în același timp, cetățenii trebuie să știe că se acționează pe întreaga raza a municipiului Constanța pentru eliberarea zonelor de deșeuri”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanţa.

Locuitorii cartierului speră să aibă și ei la un moment dat un loc de joacă civilizat, amenajat corespunzător și sigur pentru copiii lor. Sau măcar curat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233