dobroge.tv

Live

O altfel de mâncare de post: preparatele vegane, alternativă a bucatelor tradiționale

04 august 2021
Publicitate

Mâncarea vegană este o alternativă la cea tradițională, iar guacamole și hummus înlocuiesc tocănița de fasole verde și mâncarea de urzici. Ne aflăm în postul Adormirii Maicii Domnului. Cei care țin această tradiție creștinească au la dispoziție o gamă variată de preparate, dar și fructe și legume pe alese.

Acest fel de mâncare este în totalitate vegan și reprezintă unul dintre multele variante pe care le au cei care țin post în această perioadă. Veganismul și vegetarismul prind tot mai mult teren și pe bună dreptate, preparatele sunt delicioase și mai ales sănătoase.

Toate preparatele noastre sunt speciale, sunt suma călătoriilor noastre, au gusturi exotice majoritatea și încercăm să educăm cumva constănțenii și să îi deschidem către altă mâncare mai puțină, mai gustoasă, bogată în proprietăți și bineînțeles și sățioasă”, a declarat Răzvan Dima, manager restaurant.

De când a început postul, a crescut și numărul comenzilor.

Categoric postul are un rol important. Odată cu postul, oamenii își diversifică regimul alimentar. E bună o pauză de la orice, oricând. Principiul postului este și detoxifierea organismului, pune un pic frână de la rutina zilnică”, a mai declarat Răzvan Dima, manager restaurant.

Astăzi la masa de prânz putem încerca o supă cu migdale și năut. Pentru felul al doilea, am ales o porție de vinete în sos teriyaki, iar pentru desert un cheesecake cu cremă de caju. Pentru toate aceste trei preparate delicioase, veți scoate din buzunar aproximativ 60 de lei.

Meniul poate fi ușor diversificat în fiecare zi. De dimineață putem opta pentru guacamole sau humus, iar cina poate fi o porție gustoasă de curry cu cocos. Așadar, pentru o zi plătim până în 100 de lei. Pentru mulți însă, este o sumă mare, așa că există și persoane care rămân adeptele mâncărurilor clasice.

Constănțeancă: Ciorbă de zarzavat, fasole păstăi.

Reporter: Cum vi se par prețurile în perioada asta?

Constănțeancă: Mari, foarte mari pentru veniturile noastre. La nouă-10 lei kilogramul de fructe.

Dovlecel pane, soia, șnițele de soia, orez, mâncare cu legume în general”, spune o constănțeancă.

Indiferent de produsele pe care aleg să le consume în această perioadă, să nu uităm că postul este în primul rând despre curățarea sufletească și că importante sunt mai ales faptele bune, dar și grija față de ceilalți. Postul Adormirii Maicii Domnului a început pe 1 august și are o durată de două săptămâni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233