dobroge.tv

Live

Din ce în ce mai mulți părinți își aduc copiii la mare pentru o cură de aerosoli: „Am venit cu fata și nu a mai răcit cum răcea înainte”

04 august 2021
Publicitate

Plaja nu este doar pentru relaxare și distracție, ci și pentru sănătate. Aerosolii marini au numeroase beneficii pentru organism, în special pentru prevenirea infecțiilor căilor respiratorii superioare. Unii turiști au venit pe litoral tocmai din cealaltă parte a țării, doar pentru a face o cură helio-marină și de a se bucura de aerul curat.

Aerosolii sunt principalul motiv invocat de părinți atunci când decid să meargă la mare împreună cu cei mici. Este și cazul Andradei, pe care am găsit-o pe plajă la primele ore ale dimineții. Își aduce periodic băiețelul pe litoral încă de pe vremea când era nou-născut.

Andrada: Lui îi face foarte bine. De când am venit, în fiecare dimineață am fost la aerosoli. Am venit cu el de când avea patru luni tocmai pentru aerosoli. Da, se cunoaște.

Reporter: S-a îmbolnăvit mai rar?

Andrada: Da, mai puțin. Mai puțin și nu a făcut forme grave atunci când a răcit.

Adi și Florin au venit tocmai de la Hunedoara pentru cura helio-marină. Au observat beneficiile pe care aerul de mare îl aduce sănătății copiilor lor.

E foarte ok. Acum am venit cu fata și nu a mai răcit cum răcea înainte. Am venit și cu cel mic”, spune Adi.

În fiecare an venim la mare și e super, îi face chiar bine marea”, spune Florin.

Expunerea la aerosoli se recomandă să fie începută la 6-7 dimineaţa prin plimbări cât mai aproape de apa mării, iar copiii trebuie să se joace la limita dintre nisip şi valuri. De asemenea, razele ultraviolete sunt stimulative pentru organism, dar şi pentru microorganismele din nas. Terapia cu aerosoli este din ce în ce mai folosită de către medicii români în tratarea infecțiilor căilor respiratorii superioare, mai ales în cazul copiilor mici și al preșcolarilor.

În profilaxia bolilor pulmonare, cum ar fi astmul bronșic, pentru bolile alergice, rinitele alergice, bronșitele alergice, astmul alergic, astmul bronșic alergic și în general pentru infecțiile de căi respiratorii superioare și inferioare”, a declarat dr. Despina Vafiadis, medic de familie.

Pe litoral se găsește cel mai curat aer. Potrivit unui studiu, în Constanța și Tulcea sunt cu 30% mai puține particule nocive în aer față de restul țării.

Calitatea aerului este monitorizată 24 de ore din 24 în șapte stații. Pe zona litorală, sunt cinci puncte de supraveghere.

Avem așa: două stații în Năvodari – Năvodari centru și Năvodari tabără, trei stații în Constanța și una în Mangalia. Calitatea aerului poate fi observată de fiecare persoană care dorește să o afle pe site-ul calitateaer.ro Acolo avem indicii de calitate în culori ușor de urmărit și da, în general și de obicei, calitatea aerului este bună sau foarte bună”, a declarat Daniela Șerban, șef serviciu monitorizare Agenția Națională pentru Protecția Mediului Constanța.

Stațiile din Constanța au indicat miercuri culoarea verde, ceea ce înseamnă că valorile privind calitatea aerului au fost foarte bune.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233