dobroge.tv

Live

A fost un weekend plin pe litoral. Peste 300.000 de turiști au fost de Sfânta Maria la mare, iar încasările au fost pe măsură

16 august 2021
Publicitate

Au fost peste 300.000 de turiști pe litoral, de Sfânta Maria. Potrivit reprezentanților agențiilor de turism spun că a fost cel mai aglomerat weekend din această perioadă. La restaurante cu greu s-a mai găsit o masă liberă, iar unele plajele au fost pline. Șezlongurile s-au dat încă de la primele ore ale dimineții. Și încasările au fost pe măsură, spun agenții economici. Aceștia susțin că în aceste trei zile au reușit să-și mai acopere din pierderile suferite din cauza pandemiei.

Aglomerație la hoteluri, pe plaje și la restaurante. Așa a arătat ultimul weekend, în stațiunile de pe litoral. Peste 200.000 de turiști au fost prezenți la malul mării. Însă numărul lor ar putea fi mai mare, mai ales că sunt și mulți care aleg să se cazeze la privat, susțin agenții de turism. Ceea ce înseamnă că la mare în aceste trei zile au ajuns aproximativ 300.000 de oameni.

Estimarea mea este: clar, au fost mult mai mulți decât anul trecut. De altfel, și numărul de turiști, și din acest moment și din toată vara aceasta, cu care vom încheia cifrele și cu care vom face bilanțul anului 2021, sunt cifre mai bune, clar, decât cele din anul trecut”, a declarat Corina Martin, reprezentant agenție de turism.

A fost un weekend și chiar toată săptămâna, nu neapărat un weekend. De la începutul săptămânii trecute, de lunea trecută, a fost un weekend mai aglomerat”, a declarat Jean Sasu, manager terasă.

Și în acest weekend, în topul preferințelor au fost stațiunile Mamaia, Eforie, Costinești și Vama Veche. De exemplu, în Mamaia, o parte dintre unitățile de cazare a avut un grad de ocupare de 100%, iar profitul a fost pe măsură, spun unii patroni.

A fost un weekend foarte bun, a fost aglomerat în toate stațiunile de pe litoralul românesc. Considerăm că vom mai avea încă două weekenduri foarte aglomerate, până la sfârșitul sezonului. A fost cam cu 15% mai mult în acest weekend. Ne apropiem de vânzările din 2019. Deci se vede o redresare a economiei”, a declarat Nicu Lascu, manager hotel 3 stele.

A fost o creștere cu 20% față de celelalte weekenduri din vara asta. Pe cazare a fost cea mai mare creștere. Chiar speram să fie așa și se putea și mai bine”, a declarat Ștefan, manager hotel.

Agenții economici de pe litoral speră ca aceste cifre să se mențină cât mai mult. Pierderile suferite din cauza pandemiei sunt greu de acoperit, spun reprezentanții industriei HORECA.

Din cauza pandemiei, sectorul HoReCa a suferit pierderi de 35%. Asta a însemnat și o reducere a numărului de angajați. Oamenii speră ca măcar acum, la sfârșitul sezonului estival să-și mai recupereze din pierderi.

Plajele au fost și ele pline, iar dintre toate băuturile răcoritoare, berea rece a fost cel mai vândut produs.

Dacă e soare pe cer, și încasările sunt ok, vă dați seama. În schimb, de Sfânta Maria s-a consumat puțin mai multă bere pentru că sunt mulți Marian, Maria și se simte puțin”, a declarat Răzvan Chițan, administrator plajă.

Chiar dacă a trecut minivacanţa de Sfânta Maria, pe litoral abia dacă mai poţi arunca un ac. Un nou val de turişti a ajuns la mare. Tarifele la cazare au început și ele să scadă. Vești bune vin și de la meteorologi. Vremea se va menține caldă și însorită până la sfârșitul lunii august.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233