dobroge.tv

Live

Bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța au avut parte de o surpriză: „Ne-am gândit că le va prinde bine și se vor bucura”

17 august 2021
Publicitate

A fost muzică și voie bună astăzi la Căminul pentru persoane vârstnice din cartierul Faleză Nord. Totul la inițiativa reprezentanților unei trupe de dans și o formație muzicală care le-au înseninat ziua bătrânilor. Cu toții au dansat și au cântat pe ritmuri grecești, iar la final s-au bucurat de mâncarea tradițională grecească.

Pe strada Unirii din cartierul Faleză Nord a răsunat muzica grecească marți dimineață, iar voia bună s-a putut citi pe chipurile tuturor bătrânilor aflați la Căminului pentru persoane vârstnice. Totul la inițiativa reprezentanților unei formații muzicale și ai unei trupe de dans care s-au gândit să le ofere o zi cu totul diferită bătrâneilor și au organizat un spectacol cu tematică grecească, din care nu a lipsit bucătăria tradițională elenă.

Această acțiune vizează bătrânii noștri, aflați în cămin. După cum știm, este un an și a fost o perioadă, în pandemie, în care activitățile au fost restrânse, iar acest eveniment este menit să asigure buna dispoziție a bătrânilor. Eveniment cu ocazia zilei de 15 august, Sfânta Maria. Este un pic întârziat, dar ne-am gândit că le va prinde bine și se vor bucura”, a declarat Monica Poptilă, director general al Direcției Generale de Asistență Socială Constanța.

Atmosfera de spectacol s-a mutat pe strada Unirii la Căminul de persoane vârstnice. Mâncarea grecească, dansul și muzica îi îmbie pe cei bătrâni.

Căminul a devenit casa lor de ani buni, iar acest gen de spectacole nu numai că îi scoate din monotonie, dar îi și bucură și le aduce un zâmbet pe față.

Reporter: Vă bucurați că aveți parte de un spectacol grecesc?

Bătrână: Nespus de mult mă bucur.

Bătrân: Îmi plac toate mâncărurile.

Reporter: Vă bucurați că aveți parte de un spectacol?

Bătrân: Foarte mult. Să vă dea Dumnezeu multă sănătate că ne mai vizitați și pe noi, bătrânii.

Bătrân: Am stat închiși aici și în continuare poarta este încuiată. Ieșim cu bilet de voie, plictiseală mai mult, dar trece.

Reporter: Acest eveniment că mai relaxează?

Bătrân: Ne ajută să ne mai relaxăm.

Pentru câteva momente viața bătrânilor din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice s-a transformat într-un una plină de sunete și culoare. Cu toții s-au bucurat, au cântat și au aplaudat, iar la final și-au exprimat dorința de a mai avea partea de astfel de reprezentații.

În cadrul căminului sunt zile, de exemplu miercurea, când facem lucruri, împletim, se citește, se pun întrebări, se dau răspunsuri. Dar și completându-se cu așa ceva, ne mai îndulcește un pic viața”, spune o bătrână.

Muzica și dansul pot da o stare de spirit mai bună, iar Ansamblul Astras și formația Amos Band au făcut ca totul să fie perfect.

Scopul este unul caritabil. Am fost invitați de prietenii noștri cu care colaborăm de atâția ani. Și de asemenea, în fiecare an venim aici să dansăm pentru persoanele vârstnice și este o plăcere și o bucurie pentru noi să-i vedem că trăiesc muzica alături de noi ”, a declarat Ștefănel Gavrizi, coordonator ansamblul Astras.

Ei s-au oferit să organizeze un mic spectacol pentru bătrâni și ceva culinar”, a mai declarat Monica Poptilă, director general al Direcției Generale de Asistență Socială Constanța.

Bătrânii aflați la căminul pentru persoane vârstnice de pe strada Unirii din cartierul Faleză Nord au parte periodic de astfel de reprezentații. Pe lângă activitățile zilnice pe care aceștia le desfășoară, din când în când se așează cuminți în curtea care le-a devenit casă și privesc bucuroși spectacolele organizate.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233