dobroge.tv

Live

Costinești este cea mai aglomerată stațiune a litoralului românesc: „Lasă de dorit anul acesta. Îmbulzeala, mizeria, prețurile”

20 august 2021
Publicitate

Vara este pe sfârşite, iar frumoasa poveste a sezonului estival 2021 se-apropie de final. Pe plajele de pe litoral, tinerii se bucura de ultimele clipe petrecute la mare. La Costinești, pe nisip nu mai ai loc să mai arunci un ac. Oamenii stau unii lângă alții de dimineață și până la lăsarea serii. Cheful de mare şi de soare este mai puternic decât teama de coronavirus, aşa că staţiunea geme de turişti.

Să ajungi în staţiunile din sudul litoralului este o adevărată provocare. Traficul este infernal și la dus şi la întors. Maşinile merg cu viteza melcului, iar să ajungă la Costineşti, șoferii fac mai bine de-o oră, de la ieşirea de pe Autostradă. Iar staţiunea tineretului geme de petrecăreţi.

Nu doar weekendurile sunt aglomerate pe litoral. Şi în timpul săptămânii este la fel. Şezlong lângă şezlong şi om lângă om, fiecare turist vrea să prindă ultimele raze de soare.

E aglomerat, foarte aglomerat. Mult, mult peste capacitate. Este pătură lângă pătură aici”, spune o turistă.

Foarte aglomerat. Astăzi este puțin mai ok, dar ieri a fost foarte aglomerat”, spune o altă turistă.

Turistă: Frumos. Este al patrulea an în care venim.

Reporter: Vă place aici?

Turistă: Da. Foarte mare aglomerație anul acesta. Lasă de dorit anul acesta. Îmbulzeala, mizeria, prețurile.

În momentul de față sunt cam 1.000 de persoane pe toată plaja, până la barca respectivă. După sunt și mai mulți. Apoi vine o zonă de plajă nesupravegheată unde la fel sunt destul de multe persoane”, a declarat Răzvan Dănilă, salvamar.

Costineşti a fost staţiunea recordurilor absolute în vara aceasta. Cei mai mulţi tineri au preferat-o, cel mai probabil din cauza tarifelor şi a distracţiilor de orice fel, aşa că plajele sunt ticsite de turişti. E greu să te protejezi de coronavirus aplicând normele de protecţie sanitară.

Turistă: Cred că ar trebui cu adevărat să ținem normele, deși este cam imposibil. După cum vezi este super-super aglomerat, foarte aglomerat.

Reporter: Ți-e frică?

Turistă: Da. Mi-e un pic, mi-este puțin.

Turist: Peste tot este aglomerat unde mergi. Ori în gară, ori în mall, la piscină, în Costinești, peste tot e aglomerat, așa că oriunde poți să-l iei. Poți să-l iei și între cinci oameni.

Reporter: Ești vaccinat?

Turist: Nu.

Reporter: Și totuși nu și-e teamă.

Turist: Nu.

Reporter: În aglomerație e mai ușor să-l iei?

Turist: Probabil că da, dar văd că aici nu e.

Vremea le-a făcut cel mai frumos cadou turiştilor. 28 de grade Celsius au fost în atmosferă la orele prânzului, iar soarele a strălucit pe cer deasupra miilor de turişti care s-au bucurat de ultima escapadă la mare, din acest an. Toamna se apropie cu paşi repezi. Vestea bună este că de la 1 septembrie preţurile vor scădea mult, aşa că de ce să nu vă prelungiţi vacanţă? Până la urmă se anunţă un început însorit de toamnă.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233