dobroge.tv

Live

Stațiunea Mamaia împlinește astăzi 115 ani. Vergil Chițac: „Aveți încredere că împreună vom reuși să îi redăm strălucirea și sufletul de altădată”

Stațiunea Mamaia împlinește astăzi 115 ani. Vergil Chițac: „Aveți încredere că împreună vom reuși să îi redăm strălucirea și sufletul de altădată”
22 august 2021
Redactia DTV
Publicitate

Vergil Chițac a transmis astăzi un mesaj cu ocazia împlinirii a 115 ani de la inaugurarea stațiunii Mamaia, „perlă a litoralului românesc”. De asemenea, primarul roagă cetățenii să aibă încredere că va reuși să-i redea strălucirea și sufletul de altă dată. Împreună cu acest mesaj, edilul a postat două fotografii cu familia regală pe plaja din Mamaia.

Dragi constănțeni, stațiunea Mamaia împlinește 115 ani și probabil că nu foarte multă lume cunoaște că „perla litoralului românesc” și-a căpătat acest prestigiu încă de la început. Inaugurării plajei de la Mamaia din anul 1906 îi sunt atribuite două date diferite: 22 și 28 august. Ba mai mult, în ziarele vremii apare inclusiv data de 13 august cu privire la anumite serbări ce s-au organizat în acest loc. Cert este că la conturarea proiectului și la amenajarea plajei au contribuit nume remarcabile ale societății: primarul Ion Bănescu, inginerul Anghel Saligny, arhitectul Petre Antonescu, sau peisagistul francez Eduard Emile Redont. Noul loc de agrement al Constanței avea să înlocuiască populara plajă „La vii” și a fost conceput, conform primarului de atunci, ca un loc de „întâlnire, odihnă și sănătate”. Stațiunea a început să se dezvolte serios după Primul Război Mondial, odată cu construirea unui mic palat în stil românesc între Lacul Siutghiol și mare, care avea să devină reședința de vară a familiei regale.

De atunci și până în prezent, Mamaia a cunoscut o dezvoltare continuă și și-a păstrat renumele de „perla litoralului românesc”. Astfel, îngăduiți-mi să mulțumesc tuturor acelora care contribuie și astăzi la perpetuarea acestei reputații: agenților economici, angajaților lor, turiștilor și, nu în ultimul rând, tuturor constănțenilor. Stațiunea Mamaia reprezintă un reper pe harta turismului românesc și va avea întotdeauna un loc aparte în inimile noastre. Și vă rog să aveți încredere că împreună vom reuși să îi redăm strălucirea și sufletul de altădată, de care are mare nevoie.

Duminică plăcută!

P.S. Fotografiile de mai jos fac parte din colecția Gabriel Nicolae și ne arată familia regală pe plajă la Mamaia în 1906, anul când s-au aniversat 40 de ani de domnie a Majestății Sale Carol I, cât și farmecul societății constănțene din acea perioadă”, a transmis Vergil Chițac, primarul Constanței.


Sursă foto: Facebook Vergil Chițac. 

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233