dobroge.tv

Live

Focar de coronavirus la Universitatea "Ovidius"

02 iulie 2020
Publicitate

Rând pe rând, instituții importante din Constanța cad pradă noului coronavirus. După Primărie, este focar de COVID-19 și la Universitatea „Ovidius”. Cinci angajați ai unității de învățământ sunt infectați și internați. Cel mai probabil, virusul a fost adus în universitate de o angajată de la Direcția Resurse Umane și Salarizare, care a revenit recent din concediu. Femeia a fost plecată cu familia în Brașov. Când s-a întors, nu ar fi anunțat că are simptome de boală. Atât reprezezentanții de la „Ovidius”, cât și autoritățile sanitare au declanșat anchete epidemiologice.

În ciuda măsurilor luate chiar de la debutul pandemiei, Universitatea „Ovidius” din Constanța nu a câștigat bătălia cu noul coronavirus. La începutul acestei săptămâni, reprezentanții instituției anunțau primul caz de infectare cu virusul Sars-CoV2: o angajată de la Direcția Resurse Umane și Salarizare, care tocmai revenise din concediu. Întoarsă din Brașov, unde fusese plecată cu familia, femeia nu ar fi oferit informații despre starea sa de sănătate, deși există informații că ar fi avut simptome asemănătoare gripei, care, de fapt, s-a dovedit a fi coronavirus. Imediat, întregul personal al direcției a fost testat.

Iar în prezent, potrivit informațiilor Dobrogea TV, vorbim despre 5 cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul anagajaților Univesității „Ovidius” și nu este exclusă posibilitatea ca numărul să crească în perioada următoare. Ca în orice situație de acest gen, Direcția de Sănătate Publică a deschis o anchetă epidemiologică, iar contacții direcți ai bolnavilor au fost izolați la domiciliu.

O anchetă internă a fost deschisă și la Universitate, iar măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus au fost intensificate. De exemplu, cei care intră în incintă completează un chestionar epidemiologic și își igienizează mâinile. De asemenea, măsurarea temperaturii și purtarea măștii sunt obligatorii. Actuala conducere a Universității dă de înțeles că angajații nu ar fi respctat suficient măsurile de prevenire.

Bolnavii sunt acum internați la spital, iar Universitatea dă asigurări că a luat toate măsurile pentru siguranța tuturor celor care ajung în incinta instituției.

Angajații, studenții, dar și colaboratorii Universității sunt îndrumați să folosească, pe cât posibil, mijloacele de comunicare online și să respecte măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

Și Primăria Constanța se confruntă cu coronavirusul. La instituție a fost declarat focar de COVID-19, iar accesul cetățenilor în instituție a fost restricționat total.

Până vineri, de la începutul pandemiei, în Constanța au fost confirmate peste 450 de cazuri. La nivel național, s-a depășit pragul de 27.700 de îmbolnăviri.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233