dobroge.tv

Live

Sezon estival peste așteptările hotelierilor: pe litoralul românesc au fost cu o treime mai mulți turiști față de anul trecut

01 septembrie 2021
Publicitate

Criza sanitară i-a determinat pe mulți români să-și facă vacanțele în țară în această vară, iar litoralul românesc a fost destinația favorită, după cum arată bilanțul realizat la finalul sezonului estival. Cele mai căutate stațiuni vara aceasta au fost Mamaia și Eforie Nord, urmate de Neptun-Olimp și Jupiter - Saturn, iar cei mai mulți turiști au fost din București, Timiș și Cluj. De astăzi a început și Litoralul pentru Toți, program social cu oferte ieftine la mare.

A fost o vară dincolo de așteptările hotelierilor, care a adus în stațiuni cu o treime mai mulți turiști față de anul trecut. Cele mai căutate vara aceasta au fost Mamaia și Eforie Nord, care au cumulat aproximativ 35% din totalul rezervărilor făcute la mare, spun specialiștii. Durata medie a sejurului în acest an a fost de 5,4 zile, similară cu cea din ultimii doi ani, iar valoarea medie a unui pachet a fost de 470 euro. Încasările hotelierilor au întrecut orice așteptări.

În jur de 30-40% față de anul precedent”, a declarat Victor Holban, șef de recepție.

Hotelul nostru a fost perceput ca un loc foarte sigur și s-a văzut în gradul de ocupare, care a fost mai bun decât anul trecut”, a declarat Raluca Dumitrașcu, manager hotel 5 stele.

Conform datelor, cei mai mulți turiști la Marea Neagră au venit din București, podiumul fiind completat de județele Timiș și Cluj.

Turiștii care au venit din Timiș, Cluj, din Iași, Brașov, au petrecut mai multe zile pe litoralul nostru pentru că nu-i așa, dacă tot vii de la mare distanță, atunci și vrei să te bucuri mai mult de vacanță”, a declarat Raluca Hatmanu, agent de turism.

Un alt trend care s-a accentuat anul acesta este preocuparea mai mare pe care o manifestă românii față de condițiile de cazare, în special față de curățenia din hoteluri, în raport cu prețul plătit pe sejur. Hotelurile de trei și patru stele au fost cele mai solicitate.

Acest sezon estival a fost unul bun. Hotelul a fost ocupat în proporție de 100% și luna septembrie este și ea ocupată”, a declarat Ecaterina Stoian, reprezentant hotel.

„Anul acesta turiștii au fost dispuși să plătească sume mai mari pentru pachete de servicii turistice dar să beneficieze de servicii de calitate superioară”, a declarat Ionuț Nedea, manager agenție de turism.

Am avut și pachete ce includeau demipensiune, acces la microrezervație, acces în parcul de aventură din stațiunea Neptun”, a declarat Elena Drăghici, manager recepție.

De la 1 septembrie, a început și programul Litoralul pentru Toți. Turiștii au profitat de vremea frumoasă și și-au rezervat pachete pentru această perioadă.

În august erau șezlongurile 500 de lei. Acum e 20 de lei un șezlong. Deci se merită să vină de la 1 septembrie”, spune o turistă.

E super. E curat”, spune o altă turistă.

În program s-au înscris 42 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţia turiştilor un număr de aproximativ 3.400 de locuri pe noapte.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233