dobroge.tv

Live

Festivalul de vâslit Rowmania a debutat cu un concert în memoria lui Ivan Patzaichin: sute de oameni au ţinut un moment de reculegere

06 septembrie 2021
Publicitate

Pe scena festivalului de vâslit creat de Ivan Patzaichin la Tulcea s-au ţinut aseară momente lungi de reculegere. Toate evenimentele din cadrul Rowmania au fost anulate, după ce marele campion român a decedat. Concertul s-a transformat într-un moment în memoria lui Ivan Patzaichin. Legendarul canoist a suferit de o boală incurabilă și a fost internat în ultimele trei luni într-un spital din capitală.

Festivalul de vâslit Rowmania, care are loc în fiecare toamnă în Deltă, a debutat anul acesta cu un spectacol trist în lipsa celui care l-a iniţiat. Pe scena ridicată pe faleza Dunării din Tulcea, în locul muzicii de voie bună a fost linişte.

Ivan a fost o legendă, este și va rămâne o legendă. Începând din seara aceasta, festivalul va lua numele lui”, a declarat Doru Frolu, președintele Asociației „Mila 23 - Ivan Patzaichin”.

„Din păcate, viața, soarta și firul domnului Ivan s-a întrerupt aici. Cei care am fost anul trecut și cei care vin anul acesta să ducem mai departe această caravană, să o ducem acolo unde ar fi vrut el să ajungă de fiecare dată și să facem ca memoria lui să nu fie uitată niciodată”, a declarat cdor. Mircea Târhoacă, comandant Nava Școală „Mircea”.

Trupa de muzică Subcarpații şi ansamblul popular Rusalka din comuna natală a lui Patzaichin, Mila 23, au compus o melodie specială, dedicată marelui sportiv. Spectatorii au asistat cu lacrimi în ochi.

A iubit oamenii, a iubit Delta și tot ce a cuprins sau ce cuprinde Delta. Am pierdut ceva foarte important, ceva valoros, ceva ce nu știu dacă vreodată se va mai naște o valoare atât de mare și de importantă”, a declarat Lucica Buhaev, coordonator ansamblul Rusalka.

Un profesionist desăvârșit. Încerca să pună în evidență comunitățile locale și tradițiile și tot ceea ce reprezintă și definește o comunitate. Indiferent dacă era o comunitate românească, lipovenească”, a declarat Ilie Ștefan, primarul orașului Tulcea.

Ivan Patzaichin a iniţiat mişcarea Rowmania, un brand sub care sunt realizate produse de turism, campanii de popularizare a vâslitului şi programe de dezvoltare durabilă în zonele naturale protejate din Delta Dunării.

Era un om care sfătuia de fiecare dată. El te asculta, vorbea încet, calm, cu o voce blajină și îți dădea un sfat pe care tu dacă țineai cont de el, treceai peste problema pe care o aveai”, a mai declarat Ilie Ștefan, primarul orașului Tulcea.

Ivan Patzaichin a decedat, duminică, la vârsta de 71 de ani. A fost prezent la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice unde a câștigat șapte medalii, patru de aur și trei de argint. El a intrat în istoria olimpismului drept „Campionul cu pagaia ruptă”.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233