dobroge.tv

Live

Vecinii lui Ivan Patzaichin i-au adus un ultim omagiu în fața casei din Mila 23: „Când venea aici toată lumea se aduna să-l vadă”

06 septembrie 2021
Publicitate

Un altar de flori s-a ridicat în fața casei lui Ivan Patzaichin din Mila 23. Aici, prietenii și rudele au venit astăzi pentru a-i aduce un ultim omagiu marelui canoist. Vecinii săi îl laudă și spun că a fost de fiecare dată alături de comunitate. Ba mai mult, susțin că era săritor și mereu încerca să rezolve problemele cu care oamenii din localitatea tulceană se confruntau. Cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, el a murit duminică la vârsta de 71 de ani.

Ivan Patzaichin era internat la Spitalul Elias din București de trei luni. El suferea de o boală incurabilă, despre care familia lui nu a dorit să vorbească. Nici el nu a spus prea multe despre problemele lui de sănătate cu care s-a confruntat de-a lungul vieții.

El nu spunea la nimeni că e bolnav. De ce să-i mai spunere și pe alții?”, spune un localnic.

Legendarul canoist a decedat duminică la vârsta de 71 de ani. În urma lui a rămas multă durere. În fața casei părintești la Mila 23, rudele au pregătit un altar cu flori și lumânări.

Mama, știi că Ivan a murit? Zic care Ivan, că și eu am nepoți Ivan. Zice Patzaichin. Cum să moară?” spune o localnică.

„Foarte rar l-am văzut. Dar acum îmi pare rău. Dumnezeu să-l ierte”, spune o localnică.

Vecinii lui își aduc aminte cu nostalgie și povestesc cu lacrimi în ochi despre momentul când Ivan Patzaichin a plecat din localitate pentru a-și urma visul.

„El tăia stuf că noi înainte tăiam stuf și cu aia trăiam. Și el a tăiat și pe urmă a zis: eu plec la București”, spune o vecină.

La două săptămâni nu a reușit să stea în bărcuță. Era pe cale să vină acasă. Pe urmă l-a lămurit cineva și în sfârșit a reușit”, spune un vecin.

Ivan Patzaichin s-a întors acasă de mai multe ori, iar de fiecare dată acesta își ajuta comunitatea.

Un timp venea aici. A adus niște bărcuțe, i-a adus pe copii, i-a tras aici”, spune o vecină.

Când venea aici toată lumea se aduna să-l vadă. Venea cu prietenii lui, mergea să le arate balta. El cunoștea toată balta de mic”, spune un vecin.

Trupul neînsuflețit a fost depus luni la Clubul Sportiv Dinamo. Acesta va fi înmormântat marți la cimitirul Bellu din capitală.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233