Live

Constănțenii sunt invitați sâmbătă la film în aer liber: „Tata mută munții” va rula în Piața Ovidiu

Constănțenii sunt invitați sâmbătă la film în aer liber: „Tata mută munții” va rula în Piața Ovidiu
Publicat pe 07 septembrie 2021

Constănțenii sunt invitați la film în aer liber. Sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 20:00, Constanța va găzdui, în Piața Ovidiu, pentru prima dată filmul românesc „Tata mută munții“, un lungmetraj care a avut premiera internațională în cadrul celei de-a 24-a ediții a Festivalului de Film de la Shanghai, în luna iunie, iar pe marile ecrane din România a început să ruleze o lună mai târziu.

Apreciat de criticii de film ca fiind un „film românesc care nu seamănă cu un film românesc“, filmul „Tata mută munții“ este oferit publicului constănțean de Primăria Constanța în colaborare cu Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“.

Regizat de Daniel Sandu, filmul prezintă povestea lui Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că-l va găsi pe tânăr viu și nevătămat. Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să-și adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet-încet, tatăl care, în frământarea lui, refuză să accepte evidența, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate între om și natură.

Precizăm că în cazul în care condițiile meteo nu vor permite vizionarea filmului în aer liber, evenimentul se va muta în sala de spectacole a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ la o dată pe care o vom anunța în timp util”, au transmis reprezentanții municipalității. 


Sursă foto: Primăria Constanța 

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233