Live

În septembrie la mare. Turiștii profită de zilele însorite: „E cald, tocmai bine de venit. Nu se simte că e toamnă”

Publicat pe 09 septembrie 2021

Chiar dacă hotelurile încep să se închidă, turiștii se despart cu greu de mare. Prețurile mici i-au făcut pe cei aflați în vacanță să profite la maximum de sejur, chiar și cu mai puține opțiuni de distracție. Spun că preferă această perioadă pentru că nu mai este aglomerat. Deși vremea nu prea a ținut cu ei, unii au ales să meargă la plajă, iar cei mai curajoși s-au aventurat în mare. Alții au ales o plimbare pe faleza din stațiunea Mamaia sau pe malul mării și s-au relaxat admirând valurile.

Pe litoral a fost soare joi, însă vântul a fost cel care le-a cam dat bătăi de cap celor care s-au aflat pe plajă. Însă, în ciuda vremii, oamenii fie au închiriat un șezlong fie și-au întins cearceaful pe nisip și s-au bucurat de razele soarelui.

Cald, soare, tocmai bine de venit. Este frumos, plaja este mare. Nu se simte că e toamnă. Ia uitați câtă lume”, spune o turistă.

Lumea se sperie că a trecut sezonul estival și multă lumea nu mai vine că a trecut perioada. Dar nu, încă este cald, e ok, încă e de plajă”, spune un turist.

Nu contează dacă bate vântul, spun unii turiști. Marea îi liniștește, iar perioada este numai bună pentru cei care vor să evite aglomerația.

Turistă: Este super de frumos, nemaipomenit.

Reporter: Nu vă deranjează vântul?

Turistă: Nu, că este un vânt cald.

Din cauza aglomerării am zis că venim prima zi din septembrie, dar ne-am păcălit un pic”, spune un turist.

Pe unii nu îi sperie nici vântul, nici vremea rece. Câțiva turiști mai curajoși s-au aventurat în mare și au făcut o baie. Apa mării a avut joi 22 de grade Celsius.

Apa este foarte caldă. Foarte caldă”, spune o turistă.

Sunt mai curajoși ei. Noi nu suntem așa curajoși”, spune un turist.

Am intrat ieri. După amiază este chiar foarte ok să intri în apă. Noi nu am venit pentru apă. Am venit un pic pentru ăștia mici”, spune un turist.

Și agenții din turism spun că această perioadă este una numai bună pentru a te relaxa la mare.

Nu mai este acel flux mare de turiști și poate chiar asta e mai bine pentru că se bucură de liniște, de soare, de plajă și de servicii doar pentru ei”, a declarat Cristian Bărhălescu, președinte ANAT Sud-Est.

Au fost și turiștii care au ales doar să se plimbe pe faleza din stațiunea Mamaia.

Turist: Vremea este ok, dar vântul.

Reporter: La plajă nu mergeți?

Turist: O să mergem dacă se mai încălzește puțin. Mai sunt oameni, da. E sfârșit de sezon. Deocamdată ne plimbăm și apoi ma vedem.

Să mergem în limbare să vizităm Constanța, Delfinariu, un muzeu”, spune un turist.

Să se mai încălzească puțin să putem intra și noi pe plajă”, spune o turistă.

Turiștii vor pleca în curând acasă dar vor rămâne cu marea în suflet până vara viitoare. Se vor hrăni din amintiri și vor aștepta s-o regăsească la fel cum au lăsat-o.

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233