dobroge.tv

Live

10 cabinete medicale pentru elevii și studenții constănțeni: „Părinții trebuie să știe că tratamentele și consultațiile sunt gratuite”

10 septembrie 2021
Publicitate

O dată cu începerea anului școlar își reiau activitatea la capacitate maximă și cabinetele medicale din cadrul instituțiilor de învățământ. O atenție deosebită se acordă însă celor stomatologice, care au intrat în ultimii ani într-un amplu proces de modernizare.

Lipsa cabinetelor stomatologice școlare reprezintă una dintre problemele acute cu care se confruntă sistemul de învățământ constănțean de ani de zile. Tocmai din acest motiv, mulți părinți au fost nevoiți să apeleze la sistemul privat atunci când starea de sănătate a copiilor a impus intervenții medicale sau tratamente de specialitate. Iar acest lucru s-a resimțit cel mai puternic în buzunare.

Din fericire, în ultima perioadă municipalitatea a început să acorde din nou atenție acestui sector, astfel încât în momentul de față sunt disponibile zece cabinete stomatologice școlare dotate cu echipamente de ultimă generație. Acestea își vor relua activitatea la capacitate maximă o dată cu începerea noului an școlar.

Tocmai pentru a veni în sprijinul tuturor părinților, cele zece cabinete medicale deservesc atât elevilor, cât și studenților, care studiază la o instituție de stat din Constanța. Programul acestora, dar și localizarea lor, pot fi aflate accesând pagina de internet a Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța.

Cabinetele medicale sunt în momentul acesta toate dotate, cu personal medical care așteaptă copiii. Bineînțeles, mai rar, doar în condiții în care chiar este nevoie. Dar personalul este acolo. Aceste cabinete sunt dotate cu materiale și cu dezinfectanți așa cum prevede legislația. Părinții trebuie să știe că tratamentele și consultațiile sunt gratuite. O să fac o remarcă, mai puțin aparatele ortodontice, care sunt apanajele specialiștilor ortodonți, deci aceste servicii nu se realizează în cazul cabinetelor școlare. Iar copiii, pe lângă cei care sunt în unitățile respective, adică școlarii sau elevii din liceul sau școala generală în care se află cabinetul pot beneficia de servicii și ceilalți copii, care fie locuiesc în imediata apropiere a unităților școlare, fie unde consideră ei că le este mai bine”, a declarat Adriana Câmpeanu, director executiv adjunct Direcția Medico-Socială din cadrul D.G.A.S. Constanța.

În aceste cabinete stomatologice școlare, copiii pot beneficia de tratamente precum sigilări, detartraje, tratament carii, extracții dentare, în toate situațiile acestea fiind gratuite.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233