dobroge.tv

Live

Evenimente la malul mării: sfaturi pentru siguranța în trafic, lupte tătărești și concert al Fanfarei „Muzica Apelor”. PROGRAM

Evenimente la malul mării: sfaturi pentru siguranța în trafic, lupte tătărești și concert al Fanfarei „Muzica Apelor”. PROGRAM
12 septembrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Bulevardul Tomis prinde viață și în luna septembrie. Traficul rutier pe o arteră a acestuia a fost oprit, iar bulevardul a devenit o zonă de promenadă, unde turiștii dar și constănțenii pot bea o cafea, se pot plimba sau pot face sport.

Sfaturi pentru siguranța auto, la „Constanța Coffee Break”

Aventura „Constanța Coffee Break”, mereu surprinzătoare. După ce am cântat, am dansat și am făcut mișcare împreună, weekendul acesta descoperim noi valențe: sport, tehnologie și demonstrații despre transportul în siguranță al copiilor.

Duminică, de la ora 11:00, Caravana Națională Siguranța Auto Copii ne oferă demonstrații practice privind transportul micilor pasageri. Pentru parintii care vor sa vada ce efecte are asupra unui corp neasigurat un impact frontal la o viteză de doar 13 km/h vor fi organizate simulări care au rolul de crește gradul de conștientizare cu privire la importanța transportării copiilor în scaune auto.

Cei care doresc se pot înscrie la teste de traseu pietonal parcurs în condiții de percepție vizuală deformată, care simulează consumul de alcool, droguri sau oboseală.

De asemenea, părinții beneficiază de consultanță gratuită cu privire la criteriile de alegere a unui scaun auto pentru copii și pot testa scaunele potrivite în funcție de vârsta, greutatea, înălțimea copilului precum și în funcție de marca, modelul și anul de fabricație a mașinii pe care o conduc.

Lupte Tătărești în Parcul Tăbăcărie

Duminică, 12 septembrie, tinerii au ocazia să-și măsoare forțele într-un concurs de lupte tradiționale tătărești care va avea loc în Parcul Tăbăcărie, zona Teatrul de Vară Soveja, începând cu ora 16:00. Evenimentul este organizat de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța.

Küreș-ul, sportul tradițional al tătarilor reprezintă o demonstrație de cinste, dreptate, curaj și dibăcie, prin care luptătorii își pun în valoare însușirile fizice și psihice. Veche de mii de ani, manifestarea sportivă a fost păstrată până în zilele noastre, cu mici variații, ducând cu ea una dintre numeroasele valori tradiționale ale etniei tătare. Fiind un sport de masă, küreș-ul este destinat amatorilor.

Regulile care stau la baza organizării küreș-ului sunt simple iar caracteristica de bază este întrecerea dreaptă. Potrivit tradiției, la final competiției, învingătorul pleacă acasă cu un batal, iar învinsul primește un „bayrak”, un copac împodobit cu 7 sau 9 articole vestimentare.

Competiția se va desfășura pe două secțiuni, la care se pot înscrie tineri tătari, dar și concurenți români care îndrăgesc sportul și tradițiile tătarilor.

Atmosferă boemă pe Faleza Cazinoului

Iubitorii muzicii de promenadă sunt invitați duminică, 12 septembrie, începând cu ora 19:00, la concertul susținut de Fanfara „Muzica Apelor” pe Faleza Cazinoului din Constanța.

Timp de o oră, instrumentiștii profesioniști vor îmbina în mod armonios binecunoscutele marșuri militare cu ritmuri de vals, folclor stilizat, jazz și alte melodii ritmate din repertoriul național și internațional.

Ritmurile cadențate și înflăcărate ale Fanfarei „Muzica Apelor” vor recrea atmosfera din perioada interbelică.


Sursă foto: Primăria Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233