dobroge.tv

Live

Litoralul, în vizorul agențiilor din Kazahstan

19 septembrie 2021
Publicitate

Mai multe agenţii de turism din Kazahstan testează zilele acestea litoralul românesc şi Delta Dunării. Dacă le place îşi vor trimite aici turiştii cu avioane charter din vara viitoare. Până atunci însă agenţiile locale trebuie să-i convingă că ţara noastră merită vizitată. Un avion a adus vineri pe aeroportul Mihail Kogălniceanu câţiva din cei mai mari touroperatori din Kazahstan, care vor sta o săptămână în România.

Este pentru prima oară în ultimii 30 de ani când reprezentanţi ai unor turoperatori importanţi din Astana, capitala statului Kazah vin să vadă hotelurile şi ce avem de oferit la munte, în Deltă și la mare pentru a ne include în cataloagele turistice. În România vor fi ghidați de un conațional din Republica Moldova care îi va duce timp de șapte zile în cele mai frumoase locuri.

"Facem parte din două lumi, ca și cultură, diversă, dar să știți că în ultimul timp aceste culturi se apropie între ele. Este primul pas ca să facem acest pod între două culturi, între două continente", a declarat Andrei Baculea, organizatorul turului în România.

Turiştii din Kazahstan preferă hotelurile de patru stele, modernizate sau noi, cu piscină proprie şi aproape de plajă. De regulă, aceștia aleg servicii cu demipensiune.

"Să nu uităm că vorbim de turiști kazahi cu bugete foarte mari de vacanță, turiști care călătoresc cu familii extinse, de multe ori poate două familii reușesc să ocupe un avion întreg", a spus Corina Martin, agent de turism.

Când vine vorba de munte, aceștia ar vrea să vadă trasee turistice şi sunt mari amatori de istorie şi obiceiuri locale.

Touroperatorii prezenţi în ţara noastră au cea mai mare experienţă pe piaţa turistică din Kazahstan.

“Suntem extrem de fericiți că ne aflăm în țara voastră și deja avem sentimentul că aici totul este de înaltă clasă", a spus Gulmira SHAMSUTDINOVA, agent turism.

“Știm că România este o țară frumoasă cu o istorie bogată și cu bogății naturale”, a spus Gulvira RAKHIMZHANOVA, agent turism.

România vizează în principal turişti din Kazahstan cu venituri peste medie. De aceea gazdele vor prezenta numai hoteluri de patru şi cinci stele, atât în regim all-inclusive, cât şi doar cu mic dejun. Ofertele sunt diversificate pentru familii, cât şi pentru cei care vin pentru distracţie.

"Suntem pregătiți, avem un hotel proaspăt renovat ridicat la standardul de 4 stele cu absolut tot ce și-ar putea dori un oaspate în hotel. Pe lângă hotel avem de oferit și oaspeții pot să vadă multe lucruri interesnate", a declarat Ruxandra DIMA, manager hotel.

Organizatorii speră că după acest infotrip agenţii de turism din Kazahstan vor introduce România în cataloagele lor şi ar putea începe să trimită grupuri chiar din anul următor.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233