dobroge.tv

Live

Cel mai mare parc din Constanţa, cea mai mare dezamăgire a constănţenilor. Primăria anunţă lucrări de reparaţie şi întreţinere

19 septembrie 2021
Publicitate

Bucăți de piatră căzute din structura atracțiilor turistice, șipci crăpate, bănci și drumuri acoperite de graffiti, alcătuiesc decorul celui mai mare parc din Constanța. Oamenii sunt de părere că lucrările de modernizare și consolidare sunt absolut necesare în parcul Tăbăcărie. După mai multe sesizări din partea cetățenilor, reprezentanții municipalității vor acționa pentru reparații și întreținere. În cadrul proiectului sunt incluse și cele opt podețe atât din parc, cât și din Satul de Vacanță.

De ani de zile, Parcul Tăbăcărie stârnește discuții în rândul constănțenilor. Aleile principale, podurile, băncile, dar și lampa japoneză sunt neîngrijite și au nevoie de reabilitare.

Ceea ce ar trebui să fie un spațiu de relaxare este de fapt o imagine care lasă de dorit. Bucățile de piatră desprinse, graffiti-ul care acoperă băncile și podețele, indicatoarele acoperite de vopsea sunt doar câteva dintre motivele pentru care oamenii și-au pierdut interesul față de cel mai mare parc din Constanța.

De asemenea, „Podul îndrăgostiților”, așa cum este numit podul din parcul Tăbăcărie, reprezintă un pericol pentru trecători. Bucățile de lemn crăpate și sunetul pe care acestea îl produc pe sub picoarele acestora, îi fac pe oameni să se teamă pentru viața lor.

Pentru cei mai puțini norocoși tunelele le-au devenit casă, lucru care îi deranjează pe constănțeni, mai ales că de cele mai multe ori aceștia provoacă incidente, spun oamenii.

Constănțenii mai spun că de vină ar fi chiar omul care nu prețuiește lucrurile din jur și pe care le tratează cu superficialitate.

Responsabilizarea și implicare ar putea fi o soluție, cred oamenii, care se gândesc că un proiect de voluntariat chiar și din partea pensionarilor ar fi bine venit.

În urma sesizărilor făcute, cele opt podețe aflate atât în parc, cât și în Satul de vacanță, dar și restul obiectelor care alcătuiesc decorul au intrat deja în atenția autorităților.

„În acest moment există în derulare procedura de semnare a contractului pentru lucrările de întreţinere şi reparaţie, am avut o intervenție, de exemplu, în primăvară, la solicitarea cetăţenilor, la podul suspendat, însă lucrările resoective n-au fost suficente. Semnarea contractului pentru lucrările de reparaţie şi întreţinere, termenul de derulare este de 60 de zile, deci lucrările vor trebui să fie finalizate.în acest interval”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Lucrările se vor executa fără modificarea arhitecturii existente și a materialelor din care sunt realizate. Proiectul are o valoare de aproximativ 350.000 lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233