dobroge.tv

Live

Deși masca de protecție este din nou obligatorie în spațiile deschise aglomerate, unii constănțeni nu o poartă: „Stau prost cu aerul”

21 septembrie 2021
Publicitate

Masca redevine obligatorie în toate spațiile deschise aglomerate. Măsura a intrat în vigoare de astăzi în municipiul Constanța și este valabilă pentru următoarele 14 zile. Pe unii constănțeni introducerea acestei restricții i-a luat prin surprindere: nu aveau masca la ei cei care așteptau autobuzul și nici unii călători care circulau cu mijlocul de transport în comun. Tot de astăzi evenimentele private, precum nunțile, botezurile sau mesele festive se vor organiza cu 200 de persoane în spații deschise și 150 la interior.

Să se ducă d.. cu ele cu tot, cu măştile. Ne-am săturat”. Este replica unui constănțean când a fost întrebat de ce nu poartă masca de protecție. Echipa Dobrogea TV a fost marți dimineață în cele mai aglomerate zone din oraș pentru a vedea dacă locuitorii de la malul mării sunt la curent cu restricțiile intrate în vigoare. Nu puțini au fost cei care nu aveau acoperite nasul și gura.

Reporter: De ce nu purtați mască?

Constănțeancă: O port, stăteam și mă gândeam. Doar ce am dat-o jos, m-am șters cu cârpa că am venit transpirată că vin pe jos.

Unii aveau masca la ei, dar, din diferite motive, preferau să nu o poarte. Alții, la vederea camerelor de filmat ș-au amintit brusc de reguli. Cei care nu aveau micul accesoriu asupra lor s-au ascuns cum au putut. Există însă și persoane care spun că le este greu să poarte masca de protecție.

Reporter: Bună ziua! Asta voiam să vă întreb, de ce nu purtați mască de protecție.

Constănțean: O avem, dar stau prost cu aerul.

Reporter: Dar nu sunteți îngrijorat pentru evoluția pandemiei?

Constănțean: Nu, eu nu.

Reporter: Sunteți vaccinat?

Constănțean: Nu și nici nu vreau.

O am, o am la mine. Uitați-o”, spune o doamnă.

Potrivit ultimei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, masca redevine obligatorie în spații deschise aglomerate, dar și în piețe, târguri și oboare, stații de autobuz, gară și autogară.

Este o Hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă săptămâna trecută prin care, urmare a consultării cu specialiștii am decis ca în toate localitățile unde s-a depășit rata de 2 la mie să se poarte masca în spațiile aglomerate”, a declarat Silviu Coşa, prefectul judeţului Constanţa.

În timp ce unii constănțeni par să fi uitat sau pur și simplu au ales să ignore normele de igienă impuse și să se plimbe fără masca de protecție, rata de infectare crește pe zi ce trece.

Incidența cazurilor la mia de locuitori în ultimele 14 zile pe raza municipiului Constanța este de 2,27. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 308 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-COV2 în județul Constanța”, a declarat Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța.

Aceste măsuri restrictive pentru orașul nostru sunt temporare. Ele se pot înăspri odată cu creșterea ratei de infectare la mia de locuitori. Cei care nu se conformează regulilor reintrate în vigoare riscă amenzi cuprinse între 500 și 2.500 lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233