dobroge.tv

Live

Când se redeschid restaurantele - condiţiile pe care trebuie să le respecte clienţii

09 iulie 2020
Publicitate

S-au redeschis mall-urile, bisericile și sălile de jocuri de noroc. Întrebarea este când vor fi redeschise și restaurantele? Oficial, se discută ca activitatea să fie reluată în restaurante în jurul datei de 15 iulie. Ar fi un ajutor, în special pentru hotelierii de pe litoralul românesc. Nu mai puțin de 100.000 de turiști sunt așteptați la mare în următoarea perioadă, iar terasele nu vor face față pentru atâtea persoane.

Anunțată inițial pentru începutul lunii iulie, într-o nouă serie de măsuri de relaxare, redeschiderea restaurantelor s-a amânat. Iar reluarea activității depinde, în acest moment, de evoluția epidemiologică a noului coronavirus. Și veștile nu sunt deloc bune. Joi, a fost înregistrat cel mai mare număr de noi cazuri de infectare în România, de la debutul pandemiei: peste 600. Prezent la Constanța, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre posibilitatea redeschiderii restaurantelor.

Un mare câștig odată cu redeschiderea restaurantelor îl vor avea hotelierii. Momentan, turiștii care vin la mare mănâncă la terase. Cum numărul oamenilor care vor ajunge în vacanță va crește, iar mulți au pachete care includ și mese, operatorii din turism au nevoie de spații suplimentare. Specialiștii sunt încrezători că activitatea se va relua în restaurante de la jumătatea lunii iulie.

Pandemia a însemnat provocare și pierderi financiare care încă nu au putut fi estimate. Un pas înainte a fost reluarea activităților în spațiile aflate în exterior.

Andrei deține de ani de zile o afacere în zona zero a municipiului Constanța. Are acolo și restaurant, și terasă. S-a adaptat, ca mulți alții. Și așa va face și odată cu reluarea activității în spațiile închise, care clar ar fi clar un avantaj. Patronii deja cunosc noile reguli pe care trebuie să le respecte în contextul crizei sanitare.

Potrivit unui proiect de ordin care reglementează condiţiile de redeschidere a restaurantelor, vor trebui respectate mai multe reguli. Clienții vor putea merge doar pe benzi cu sens unic, vor păstra distanța unii de alţii, iar solniţele, meniurile şi olivierele vor putea fi transferate de la o masă la alta doar după ce vor fi dezinfectate. La intrarea în restaurant va fi un „triaj observaţional” al clienţilor, urmând să le fie interzise accesul acelora care dau semne că ar avea infecţii respiratorii.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233