dobroge.tv

Live

A sunat clopoţelul la Academia Navală. Anul acesta, vor studia și studenți militari din Polonia, Bulgaria și Lituania: ''Îmi place foarte mult România''

05 octombrie 2021
Publicitate

Premieră la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța. Anul acesta, în primul semestru, vor studia și studenți militari din Polonia, Bulgaria și Lituania. Astăzi a sunat primul clopoțel pentru cei 318 tineri înscriși în anul I. Aceștia au pășit cu încredere în noul an univeristar și speră să încheie cu brio cei patru ani de studii. Plini de ambiție, cu toții visează, ca pe viitor, să aibă o carieră de succes în domeniu.

La Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța a avut loc luni deschiderea oficială a anului universitar 2021 – 2022. Anul acesta, în premieră, alături de militari români, în primul semestru vor studia și studenți militari din Polonia, Bulgaria și Lituania, în baza programului ERASMUS+.

Unii dintre ei se află pentru prima dată în Constanța, alții au mai fost. Au o impresie bună despre oamenii de aici și speră să învețe cât mai multe lucruri noi.

„Am venit aici 10 studenți: 7 navigatori și 3 mecanici. Suntem aici să câștigăm experiență. Este diferit față de cum este în țara noastră, iar oamenii sunt foarte prietenoși. Toată lumea vrea să comunice cu noi, să vorbească”, a spus Pyotr Szreder, student militar din Polonia.

„Îmi place foarte mult România. Am aici prieteni aici la Academia Navală și de aceea am decis să studiez aici un semestru”, a spus Giorgi Todolov Lolov, student militar din Bulgaria.

„Noi suntem în anul II și studiem navigația. Este pentru prima oară pentru mine în România și pentru colegii mei. Îmi plac oamenii pentru că sunt foarte prietenoși și ospitalieri. Mi-aș dori să învăț ceva nou”, a spus Vilius Buta, student militar din Lituania.

Conducerea unității de învățământ susține că și anul acesta va fi unul dificil. Cursurile la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” se vor desfășura tot sub semnul pandemiei. Unii vor face orele acasă, alții în clasă. În acest moment, aproximativ 40% dintre studenții civili sunt vaccinați.

Andreea recunoaște că i-a fost un pic teamă că nu se va acomoda, însă susține că a primit sprijin din partea colegilor și a reușit să se integreze.

„Am ales această carieră deoarece mi se pare una foarte stabilă şi respectată, iar Academia Navală am ales-o deoarece, din punctul meu de vedere, oferă foarte multe oportunităţi atât pe timpul facultăţii, cât şi după facultate”, a spus Andreea Tănase, studentă Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța.

Alături de studenții militari au fost și familiile lor.

În anul universitar 2021 – 2022, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” sunt înscriși 1.411 studenți la programele de licență. Este vorba de 380 de militari și 1.031 de civili, iar la master 362. De asemenea sunt și 66 de aspiranți care urmează cursul de bază.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233