dobroge.tv

Live

Veste bună pentru şoferi! Două drumuri judeţene vor fi reabilitate, lucrările au început deja

06 octombrie 2021
Publicitate

După mai bine de zece ani, va începe procesul de modernizare a infrastructurii rutiere pe drumurile din județul Constanța. Autoritățile locale au venit în sprijinul edililor și au demarat două proiecte de reabilitare. Este vorba despre drumul județean care leagă localitatea Corbu de Mihai Viteazu și drumul județean de la Cetatea Histria la Tariverde. Proiectele au fost finanțate din fonduri europene. Lucrările au început deja și ar urma să fie finalizate între 12 și 24 de luni.

La nivelul județului Constanța se fac pași importanți pentru a rezolva problema infrastructurii rutiere. Două proiecte se află în acest moment în desfășurare, ambele finanțate din fonduri europene și guvernamentale.

Cele două proiecte vizează ,,Modernizarea infrastructurii de transport regionale pe traseul DJ 226 Corbu – Săcele – Istria - Mihai Viteazu” și „Modernizare infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226A Cetatea HISTRIA – DN22/Tariverde”. Lucrările la cele două drumuri au început deja.

Reabilitarea drumurilor județene va avea ca rezultat, atât dezvoltarea turismului, cât și asigurarea unei legături economice facile, spre obiectivele turistice și economice din zonă.

“În primul rând, este această mobilitate a populației, dar și mobilitatea mărfurilor. Fiind un drum adecvat, o mare parte din circulația pe drumul naţional va veni pe drumul judeţean. Valoarea lor creează și locuri de muncă, facilitează şi accesul multor investitori care pot să vină în această zonă creându-și infrastructură”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

„Două obiective foarte importante pentru judeţul Constanţa, vorbim despre reabilitarea a 53 de kilometri de drum judeţean. Sunt proiecte foarte importante care totalizează peste 200 de miloane de lei”, a declarat Petre Enciu, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

Autoritățile au început să pună pe hârtie și alte proiecte de modernizare a drumurilor din județ.

„În viitor, ne gândim foarte serios la drumul care face legătura între Techirghiol şi Pecineaga, este un drum paralel cu drumul național 39, rolul său este unul extrem de serios pentru că va descărca traficul din sudul litoraluui de pe DN 39”, a precizat Petre Enciu.

Pentru proiectul „Modernizarea infrastructură de transport regională pe traseul DJ 226 Corbu-Săcele-Istria-Mihai Viteazu”, investiţia este de peste 107 milioane de lei, cu o cofinanţare în valoare de aproximativ 2 milioane de lei și are ca termen de execuţie 24 luni. Cel de al doilea are o valoare de peste 27 de milioane de lei , iar contribuţia Consiliului Județean este de aproape 553 de mii de lei. Durata de realizare a lucrărilor de 12 luni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233