dobroge.tv

Live

Proiectul „Constanța respiră artă” începe duminică: teatru, poezie, muzică și nu numai. PROGRAMUL EVENIMENTELOR

Proiectul „Constanța respiră artă” începe duminică: teatru, poezie, muzică și nu numai. PROGRAMUL EVENIMENTELOR
08 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

„Constanţa respiră artă”, un proiect eterogen, ce îmbină teatrul cu muzica, poezia, artele vizuale, poveştile, jocurile, emoţia spectacolului, dar şi pe cea a participării, aduce tinerii actori constănţeni în mijlocul publicului de toate vârstele. Proiectul a fost gândit în scopul promovării culturii şi artei în mijlocul publicului, şi nu în faţa lui, o asemenea abordare fiind evidentă şi necesară după perioada de claustrare pe care am traversat-o toţi.

„Constanţa respiră artă” începe în data de 10 octombrie 2021, se va finaliza pe 17 octombrie 2021 şi este un proiect pilon al structurii culturale a oraşului, susţinând, timp de șase zile, o infrastructură artistică impresionantă, compusă din zeci de actori, muzicieni şi artişti-animatori, cu multiple evenimente ce vor însufleţi zona Parcului Arheologic.

Sunt aşteptaţi toţi constănţenii, căci muzica şi teatrul ajung la sufletul tuturor, indiferent de vârstă şi de preocupări. Copiii au un rol special în acest proiect, zilele de sâmbătă şi duminică fiindu-le dedicate cu prioritate. Aşadar, toţi copiii Constanţei sunt aşteptaţi să ia parte la “Duelul prințeselor și supereroilor”, să devină „Micul Picasso”, să înveţe „Cum să ajungi un pirat adevărat” sau „Şi tu poţi fi un personaj de Halloween”, activităţi creative ce îi vor bucura, le vor testa puterea de concentrare, le vor dezvolta spiritul de observație, îndemânarea şi posibilităţile de comunicare.

Parc Orchestra este un concept ce combină muzica live, instrumentele si poezia, tinerii actori participanţi stabilindu-şi fiecare câte un spaţiu şi realizându-şi performingul. În acelaşi timp, în alte spații se vor citi povești şi basme pentru copii. Spectatorii se vor putea plimba printre toate aceste momente şi alege spaţiul favorit. Foarte important de subliniat este aspectul ecologic al proiectului nostru: Parc orchestra se va desfășura folosind energia verde, fără surse de curent electric. Zilele dedicate acestui proiect se încheie cu invitaţii, pentru adulţi, şi nu numai, la spectacole de muzică bună şi teatru.

Participarea la toate evenimentele proiectului se va face cu respectarea cu stricteţe a distanţării, ţinând cont de restricțiile impuse de coronavirus. Pentru desfăşurarea activităţilor în cele mai bune condiţii de siguranţă sanitară, vă rugăm să respectaţi măsurile privind prevenirea contaminării cu SARS-CoV2, aflate în vigoare la momentul derulării evenimentelor.

Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța și organizat de Asociaţia Culturală pentru Tineret şi Copii „Art Theatre”.

Constanța Respiră Artă

Valoare totala a proiectului: 222.500 Lei

Programul evenimentului „Constanţa respiră artă”:

Duminică 10.10.2021

  • 11.00 – 13.00 - Cum să ajungi un pirat adevărat?

Dacă tot ne aflam la malul Marii Negre, ce poate fi mai palpitant decât să devii un pirat adevărat? Trebuie doar să fii perspicace, curajos și voinic. Pentru a deveni un pirat adevărat, este nevoie să treci prin toate probele jocului. Copiii vor fi împărțiți în echipe și vor participa la diferite jocuri care necesită atenție, spirit de echipă, voie buna și comunicare. Scopul jocului este acela de a-i face pe copii să interacționeze cât mai mult, să devină implicați și sa-și dezvolte spiritul de echipă.

  • 16.00 – 18.00 - Parc orchestra

Invitați: Gabriel Răzvan Nițucă (saxofon), George Călin (acordeon), Musa Levent (pian), Valeri Baran (trombon), Adrian Obrejan (vioară), Ghiorghiță Tănase (violoncel) și actorii Sorina Toma, Octavian Mateiciuc, Oana Frimu, Gabriel Roșu, Georgiana Oancea, Alexandra Babă, Alexandra Turcin, Denisa Todireanu, Mirabela Moroșanu, Daniela Cojan și alții.

  • 18.30 – 19.30 - spectacol concert susținut de Marius Mihalache Band.

Miercuri 13.10.2021

  • 16.00 – 18.00 - Parc orchestra
  • 18.30 – 19.30 - concert susținut de Polifonic Band.

Joi 14.10.2021

  • 16.00 – 18.00 - Parc orchestra
  • 18.30 – 19.30 - Teatrul Roșu din București – Divorț în ziua nunții - Teatrul Roșu din București. Regia: Cătălin Stelian. Distribuția: Cristina Diaconescu, Emanuel Bighe, Alin Brancu, Adelina Mihalcea, Livia Taloi. Scenografia: Bogdan Gagu

Vineri 15.10.2021

  • 16.00 – 18.00 - Parc orchestra
  • 18.30 – 19.30 - Concert spectacol - Poveste din Bucureștiul de Odinioară cu Miruna Ionescu și Taraful de oraș Valentin Albeșteanu.

Sâmbătă 16.10.2021

  • 11.00 – 13.00 - Micul Picasso

Este momentul să ne dovedim aptitudinile artistice. Activitatea constă în realizarea unor desene de către cei mici pe cartoane prinse de copaci. Vor fi împărțiți câte 2 copii la fiecare planșă și vor avea libertatea de a picta orice își doresc insiprați de tema Constanța Respiră Artă. Scopul este acela de a le pune la încercare imaginația și de a învăța să lucreze în echipă.

  • 16.00 – 18.00 - Parc orchestra
  • 18.30 – 19.30 - spectacol de folclor – muzică și dans.

Duminică 17.10.2021

  • 11.00 – 13.00 - Duelul prințeselor și supereroilor.

Fie că ești prințesă sau supererou, ai toate șansele să câștigi! Activitatea presupune formarea a doua echipe: echipa prințeselor și echipa supereroilor. Vor fi puși să treacă prin diferite probe pentru a afla care este cea mai bună echipă. Scopul jocului este acela de a a-i stimula pe cei mici, de a-și dezvolta spiritul de echipă, de a-și dezvolta abilitățile de comunicare și de a se distra alături de ceilalți copii.

  • 14.00 – 16.00 - Și tu poți fi un personaj de Halloween!

Ne apropiem de Halloween și asta înseamnă că trebuie sa ținem pasul cu tradițiile specifice! Cei mici vor participa la un atelier de creație tematic ce presupune pictarea dovlecilor. Activitatea îi va bucura pe copiii, pentru că vor avea frâu liber la imaginație, dar și alte activități ce presupun concentrare, spirit de observație dezvoltat și îndemânare. Nimic nu este imposibil dacă îți dorești cu adevărat! Scopul este de a-și dezvolta latura artistică, de a fi implicat și de a învăța lucruri noi.

  • 16.00 – 18.00 - Parc orchestra
  • 18.00 – 19.00 - Teatru - Maria Tănase cu Adriana Trandafir și Radu Niculescu
  • 19.30 – 20.30 - spectacol de Muzică ușoară - Invitați Ileana Șipoteanu, Carmen Rădulescu, Liliana Cornilă, Kate Lin și alții.


Sursă foto: Primăria Constanța

Publicitate

Galerie Foto

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233