dobroge.tv

Live

O săptămână de la tragedia care a zguduit Constanţa. Autorităţile locale anunţă că Spitalul de Infecţioase va fi reabilitat cu fonduri europene

08 octombrie 2021
Publicitate

Astăzi se face o săptămână de la izbucnirea incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Pe 1 octombrie au murit cele șapte femei care erau internate la Terapie Intensivă, iar de atunci și până acum alți cinci bolnavi au pierdut lupta cu virusul SARS CoV-2. Rând pe rând, unii pacienți care se aflau internați în alte spitale din județ s-au externat. La Spitalul Județean de pildă, din 43 de persoane transferate, au mai rămas 17.

A trecut o săptămână de când secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța a luat foc. A fost o săptămână neagră atât pentru rudele celor internați aici, cât și pentru cadrele medicale de la unitățile sanitare din județ care au primit bolnavii evacuați în urma incendiului. Cei mai mulți transferați au fost la Spitalul de la Palazu Mare, în număr de 52. În fiecare zi, pacienții vindecați au fost externați.

“14 au fost forme severe, 26 medii și 6 ușoare. Ei sunt stabili așa în mare, dar știți că starea lor e destul de incertă de la o zi la altă. Şi o formă ușoară poate evolua către o formă severă”, a declarat dr. Ariadna Fildan, șef secție Pneumologie II la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța.

La Spitalul Județean Constanța au rămas în acest moment 17 bolnavi de Covid-19 de la unitatea medicală care a ars. În ultimele 24 de ore, un pacient care era internat la Agigea, a fost transferat la Spitalul Muncipal Medgidia, după ce starea sa de sănătate s-a agravat. Alți cinci pacienți au fost externați, având evoluție favorabilă.

“În evidențele Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa figurează 17 pacienţi transferaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase, 4 dintre aceştia prezintă forme severe de boală şi sunt internaţi în secţia ATI, alţi 5 sunt în extensiile COVID din cadrul spitalului şi 8 în secția exterioară de la Agigea”, a declarat Crina Kibedi, purtător de cuvânt Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Săptămâna trecută, vineri, la Spitalul Militar de Urgență ,,Alexandru Gafencu” au fost aduși de la Spitalul de Boli Infecțioase 28 de pacienți. Dintre aceștia, patru au fost transferați pe secțiile ATI la alte unități sanitare. În acest moment au mai rămas 11 bolnavi internați.

Tot vineri, Spitalul Militar Modular amplasat pe Stadionul Portul a fost redeschis pentru preluarea pacienților evacuați în urma incendiului. Aici au ajuns atunci 18 cazuri.

Potrivit reprezentanților municipalității, activitatea Spitalul Clinic de Boli Infecțioase trebuie reluată cât mai curând cu putință.

“Imediat ce derularea investigației va permite accesul în incinta unității medicale, se vor evalua spațiile ce nu au fost afectate de incendiu, în scopul readucerii lor în starea necesară desfășurării activităților medicale necesare non-covid și anume: laboratorul, farmacia, ambulatoriul de zi pentru tratament anti-rabic sau HIV”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Reabilitarea integrală a acestuia se va realiza prin fonduri europene, însă până atunci se caută soluții pentru a se relua tratamentul bolnavilor de COVID, dar și al celorlalți cu alte afecțiuni.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233