dobroge.tv

Live

Zeci de iubitori ai sporturilor nautice și-au făcut apariția pe o plajă din Constanța

11 octombrie 2021
Publicitate

Cerul a fost colorat de zeci de zmeie! Plaja din Constanța a devenit din nou casa de vacanță a iubitorilor de adrenalină pe mare. Iubitorii salturilor pe apă şi-au dat întâlnire din nou pe plajă. Împătimiţii sporturilor nautice au avut parte de toate ingredientele distracţiei: vânt bun echipament profesionist, talent și o doză de curaj. Este un sport frumos, însă destul de costisitor. De exemplu, un echipament complet poate depăși 1.000 de euro.

Zilele acestea a fost o vreme numai bună de o plimbare pe mare, însă nu cu barca, ci cu ... zmeul. Valurile au fost mari așa că pasionații de kitesurfing nu au pierdut ocazia, s-au echipat corespunzător și au simţit din nou adrenalina.

Este extraordinar. E vântul perfect. E poate chiar cel mai tare din ultimele șase luni. Trebuie să fie atenți, să facă ceea ce știu și o să aibă fiecare o vestă de salvare și de impact”, a declarat Andrei Damian, organizator de competiții.

Odată lansați pe valuri, cu greu se mai întorc la mal. Pe o plajă din Constanța, zeci de iubitori ai sporturilor nautice și-au făcut apariția. Pentru ei acest sport este egal cu libertatea.

E vântul destul de tare, valurile mari, dar e ok. Așteptăm de mult vremea asta”, spune un kiter.

Este foarte frumos. Te deconectezi de tot. Trebuie să fii mereu în control”, spune un alt kiter.

Pe o astfel de vreme poți să sari de la 16 metri la 20 de metri. Depinde de la caz la caz. Eu spre exemplu am sărit acum câteva zile 18 metri”, spune un tânăr.

Kitesurfing-ul este unul dintre sporturile nautice cu un ritm de dezvoltare foarte rapid şi cu o popularitate din ce în ce mai mare în România. Nu este periculos, însă poate fi destul de costisitor. Prețurile pentru un echipament complet încep de la 1.000 de euro. Zmeul costă minimum 500 de euro, plăcile încep de la 400 de euro iar vesta de salvare - 150 de euro.

Foarte frumos. Adrenalină maximă. E dificil. Vântul este foarte puternic și deși pentru sportul ăsta e un avantaj, dacă nu ești pregătit nu e extraordinar”, spune un kiter.

Pe un vânt ca acesta pot sări 20 de metri în înălțime. În Grecia, recordul meu absolut este de 27 de metri. Iar cel mai mult am făcut nouă rotații la un singur salt”, a declarat Baptiste Bourdoulous, campion grec kitesurf.

A fost super. De la adrenalină a fost destul de cald pentru mine. Din păcate nu mi-au iești toate săriturile dar ultima mi-a plăcut foarte mult. Nu a fost vântul pe care îl așteptam. Aș fi sperat să fie puțin mai puternic. Nu am avut destul să sar cât aș fi vrut”, spune un tânăr.

Însă pentru cei pasionați de acest sport nimic nu mai contează atunci când se află pe mare. Senzațiile pe care le trăiesc sunt atât de intense încât orice altceva este dat uitării.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233