dobroge.tv

Live

La joacă fără masca de protecție: „Ne simțim foarte în siguranță în aer liber”. Autoritățile anunță însă că amenzile ajung până la 2.5000 de lei

12 octombrie 2021
Publicitate

La joacă fără mască de protecție. O parte dintre părinții constănțeni parcă au uitat de regulile impuse de autorități. În spațiile destinate copiilor, unii adulții aleg să nu se protejeze. Spun că sunt vaccinați, motiv pentru care se simt în siguranță. Alții susțin că vor să respire aer curat iar micul accesoriu sanitar îi împiedică să facă acest lucru. Mai grav este că nici cei mici nu poartă masca de protecție. La nivelul municipiului, tot mai mulți copii sunt internați în unitățile sanitare cu COVID-19.

La terminarea orelor, cei mici vor să își petreacă timpul în aer liber, la locurile de joacă special amenajate pentru ei. Echipa Dobrogea TV a verificat două dintre parcurile din orașul Constanța pentru a vedea dacă părinții și copiii lor respectă regulile de siguranță impuse de autorități. Mulți dintre aceștia nu aveau masca de protecție și nici nu păstrau distanța minimă obligatorie. În fața camerelor, adulții au găsit diferite motive pentru a se scuza.

Ne simțim foarte în siguranță în aer liber. Trebuie să respirăm aer curat, nu să stăm cu mască pe față”, spune o mămică.

Cu vaccinul e ca o peliculă, nu iei direct”, spune o constănțeancă.

Păi e nevoie și așa în aer liber? De unde luăm, din pom?”, spune o altă constănțeancă.

Există și constănțeni care, deși au ales să se imunizeze, sunt conștienți de necesitatea purtării măștii de protecție.

Chiar și în locurile deschise, mai ales aici unde este lume multă. Deși m-am vaccinat cu cele trei doze, tot port. Ca un semn de prevenție”, spune o constănțeancă.

Am trei vaccinuri deja făcute, toată familia”, spune un constănțean.

Întrucât cazurile de infectare cu virusul SARS-CoV-2 sunt în creștere iar incidența în municipiu a atins pragul de 8,94 la mia de locuitori, restricțiile devin din ce în ce mai necesare.

Deși cresc cazurile de infectare cu virusul SARS-CoV-2, copiii vor totuși să vină în locurile de joacă atunci când termină orele. Ceea ce trebuie să știe părinții este faptul că aceștia sunt obligați să poarte măștile de protecție în astfel de locuri.

Autoritățile îi roagă pe părinți să poarte masca de protecție, chiar dacă locurile de joacă se află în aer liber.

Incidența cumulată depășește 6 la mie. Este obligatoriu să purtăm masca și în spațiile publice deschise, acolo unde există potențial de aglomerare. Și în locurile de joacă, dacă sunt aglomerate și sunt persoane din familii diferite, ar trebui să poarte masca de protecție”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Legea este pentru toată lumea, iar cine nu o respectă riscă să fie amendat.

Sunt și sancțiuni prevăzute de Legea 55. Între 500 și 2.500 de lei”, a mai declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

Dacă vor ca locurile de joacă să rămână în continuare deschise, constănțenii trebuie să înțeleagă că, doar prin respectarea măsurilor impuse de autorități vom reuși să ne întoarcem la normalitate.

Reamintim că, la nivelul municipiului, purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile deschise și închise.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233