dobroge.tv

Live

Frig afară, mai frig în casă. Constănţenii mai au de aşteptat până vor primi căldură de la calorifere

13 octombrie 2021
Publicitate

„Când se dă drumul la căldură?” - este o întrebare pe care tot mai mulți constănțeni o adresează, în contextul în care temperaturile scad, iar meteorologii anunță valori termice sub normalul acestei perioade. Cu toate că pe timpul nopții vremea este destul de răcoroasă, specialiștii recomandă ca data de furnizare a căldurii să rămână 1 noiembrie.

Frig afară, calorifere reci în casă. Este situația cu care se confruntă o bună parte dintre constănțeni. Oamenii spun că au înghețat în locuințe și că au apelat la tot felul de surse alternative de căldură. Aerotermele, aerul condiționat și păturile groase sunt acum obiectele indispensabile din fiecare casă care așteaptă agentul termic.

Și micile afaceri au de suferit. La saloanele de înfrumusețare de pildă, care sunt racordate la sistemul de termoficare, numărul clienților a scăzut considerabil odată cu venirea zilelor reci. Mihaela Popescu deține un astfel de cabinet de cosmetică și spune că femeile evită să mai ceară anumite servicii cum ar fi epilarea. Motivul este unul lesne de înțeles: este frig.

"Este o schimbare pentru că încă nu avem căldură, nu ne-au dat de la RADET și lumea nu vine, așteaptă să se încălzească, e frig. Băgăm radiatoare în priză, normal că trebuie să ne încălzim",a declarat Mihaela Popescu, administrator salon de înfrumusețare.

Constănțenii mai au însă de așteptat. Pentru a fi furnizat agentul de termoficare, trebuie să se îndeplinească câteva condiții. Se ține cont de media temperaturilor exterioare nocturne. Așadar, între orele 20 și 6, media temperaturii să fie de 10 sau sub 10 grade Celsius timp de 3 zile consecutive.

"Estimez că pe analiza prognozei pentru perioada următoare și faptul că subvenția se acordă în intervalul 1 noiembrie - 31 martie, cel mai probabil vom începe furnizarea căldurii în data de 1 noiembrie", a declarat Liviu Popa, directorul societății de termoficare din Constanța.

Dacă acest lucru s-ar întâmpla mai devreme de 1 noiembrie, acest fapt i-ar putea face pe constănțeni să scoată mai mulți bani din buzunare, plătind costul întreg, nesubvenționat.

Meteorologii anunță temperaturi puțin mai crescute în perioada următoare. Până la sfârșitul lunii se ating și maxime de 17 grade pe timpul zilei și 11 grade Celsius noaptea.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233