dobroge.tv

Live

Teatrul de Stat Constanța invită publicul la ultimele trei spectacole care vor avea loc la sediul din Bulevardul Ferdinand

Teatrul de Stat Constanța invită publicul la ultimele trei spectacole care vor avea loc la sediul din Bulevardul Ferdinand
18 octombrie 2021
Redactia DTV
Publicitate

Teatrul de Stat Constanța (TSC) invită publicul la ultimele trei reprezentații care vor avea loc la sediul din Bulevardul Ferdinand înainte de începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii.

Vineri, 22 octombrie, de la 19:00, este programat spectacolul „DOI TINERI DIN VERONA” de William Shakespeare, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu.

Acest spectacol a fost selecționat pentru ediția cu numărul 31 a Festivalului Naţional de Teatru, cel mai prestigios eveniment național teatral. După 14 ani de absență din selecția FNT, Teatrul de Stat Constanța dovedește din nou că se află printre valorile teatrului românesc. Conceptul din acest an al FNT este CREAŢIA. RECREAŢIA. RE-CREAŢIA, încercând să surprindă astfel răspunsul artiștilor la noile condiții de creație, în contextul pandemiei. Spectacolul nostru a fost inclus în secțiunea CLASIC. RECREAT,

„Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, regia Alexandru Mâzgăreanu, decorul Andreea Săndulescu, costumele Alexandra Mâzgăreanu, este un spectacol cu o distribuţie numeroasă ce cuprinde actori de toate vârstele din Teatrul de Stat Constanţa: Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Liviu Manolache, Andrei Cantaragiu, Maria Lupu, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Florina Stănculeț, Vlad Lință, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai, Grațian Prisăcariu, Alina Manțu, Arina Cojocaru, Tiberiu Roșu.

Valentin pleacă din Verona la Milano pentru a-și desăvârși educația „într-o altă cultură”, iar prietenul lui cel mai bun, Proteus, rămâne acasă, căci o iubește pasional pe Iulia. Valentin, care, la început, nu îl înțelege pe Proteus și nu crede în puterea iubirii, se îndrăgostește nebunește de Silvia, fiica ducelui din Milano. Prietenul său, trimis și el la curtea ducelui, o uită într-o clipă pe iubita lui atunci când o întâlnește pe iubita lui Valentin.

Regizorul Alexandru Mâzgăreanu a știut să exploateze entuziasmul tinerilor actori și experiența celor mai în vârstă pentru a crea un spectacol complex, cu multe sugestii culturale ce exced textul și epoca în care este plasată acţiunea. „O altă cultură” devine, în viziunea regizorală cu totul aparte a lui Alexandru Mâzgăreanu, cultura Extremului Orient, păstrând, totodată, intact spiritul poveștii shakespeariene.

Sâmbătă 23 octombrie, tot de la ora 19:00, puteți vedea cea mai recentă premieră a TSC, „GOI PUȘCĂ”, de Simon Beaufoy, după celebrul film Full Monty, în regia lui Vlad Cristache. Este un spectacol nerecomandat copiilor sub 14 ani, căci este vorba despre șase șomeri din Sheffield, care ajung la capătul puterilor și, pentru a se redresa, decid să facă împreună un show de striptease pentru toate femeile din oraș. Ei încearcă să-și rezolve, astfel, diversele probleme: unul nemaiputând să plătească pensia alimentară și să-și vadă copilul, prietenul său cel mai bun îndepărtându-se de soția lui, căci nu se mai simțea bărbat îndeajuns, altul mințindu-și în fiecare zi soția că pleacă la muncă, pentru a nu-i provoca o decepție, deși era șomer de 6 luni, iar altul fiind în pragul sinuciderii. O comedie britanică plină de suflet, care a avut un succes imens la ecranizare, numărându-se printre filmele cult din anii 90.

Scenografia spectacolului este semnată de Mădălina Niculae, coregrafia, de Ștefan Lupu, iar lighting design-ul, de Alexandru Bibere. Asistent de coregrafie este Florina Stănculeţ,

În distribuție: Marian Adochiţei, Ionuț Paul Ștefan, Iulian Enache, Theodor Șoptelea, Florentin Roman, Florin Aioane / Ștefan Mihai, Matei Doreanu, Alina Manţu, Florina Stănculeţ, Liliana Cazan / Luiza Sarivan, Liviu Manolache / Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Adrian Dumitrescu, Remus Archip, Andrei Bibire, Laura Iordan Adrian, Georgiana Mazilescu, Lana Moscaliuc, Ecaterina Lupu / Cristiana Luca.

Duminică 24 octombrie, de la ora 19:00, „MEMORIA APEI” de Shelagh Stephenson, un spectacol de Vladimir Anton, care semnează regia artistică, traducerea și adaptarea. Scenografia: Maria Miu, asistent scenografie: Diana Sav, lighting design: Lucian Moga.

În distribuție: Laura Iordan Adrian, Dana Dumitrescu, Alina Manţu, Georgiana Rusu, Andu Axente, Liviu Manolache.

Trei surori se întâlnesc, după mulți ani în care nu s-au văzut, rememorând întâmplări din copilărie, reînviind rivalități și certuri vechi, ceea ce dă naștere unor scene de un umor savuros.

Fiecare dintre surori se află în câte o relație și fiecare relație este într-un moment de criză. Conflictele sunt alimentate de alcool și marijuana, astfel ieșind la iveală frustrări și adevăruri pe jumătate conștientizate sau blocate cu bună-știință.

În clădirea din Bulevardul Ferdinand nr. 11 vor începe lucrările incluse într-un proiect de eficientizare energetică a clădirii, finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 3 – „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon“.

În acest sediu, care aparține Primăriei Constanța, Teatrul de Stat Constanța și-a desfășurat activitatea din anul 2004, când, în urma comasării abuzive a instituțiilor de spectacole, a fost mutat din sediul său, din strada Mircea cel Bătrân, care îi fusese repartizat în anul 1952, la un an după înființare.

FOARTE IMPORTANT: Potrivit normelor legale în vigoare, în sala Teatrului de Stat Constanța nu este permis accesul decât pentru persoanele vaccinate împotriva Covid 19 și pentru cele care au trecut prin boală. Acestea vor prezenta la intrare documentele doveditoare. De asemenea, masca de protecție este obligatorie pe toată durata prezenței în sediul TSC.

Asigurăm spectatorii că în Teatrul de Stat Constanța sunt aplicate toate măsurile de protecție, în contextul pandemiei de Covid 19”, transmit reprezentanții Teatrului de Stat Constanța.

Biletele la spectacolele Teatrului de Stat Constanța pot fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro , fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța - Bulevardul Ferdinand Nr. 11


Sursă foto: Teatrul de Stat Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233