dobroge.tv

Live

Constănțenii sunt nemulțumiți de unele locuri de joacă și se tem pentru siguranța copiilor lor: „Sunt rupte, sunt distruse. Este periculos”

18 octombrie 2021
Publicitate

Leagăne rupte, tobogane crăpate și găuri în nisip. Așa arată majoritatea locurilor de joacă din municipiul Constanța. Părinții se tem și spun că locul de relaxare al copiilor reprezintă un adevărat pericol dacă cei mici nu sunt supravegheați. Acestea au intrat însă în atenția administrației locale care a reluat licitația pentru reamenajarea a zece spații, după ce prima procedură de achiziție a fost anulată, deoarece nicio firmă nu a fost interesată.

Sunt rupte, sunt distruse. Este periculos. Ar putea cădea, s-ar putea lovi”, spune o mămică.

Dacă se rupe lanțul cu s-a rupt și celălalt, poate să cadă un copil, cu spatele, cu fața. Tobogane rupte, bănci la fel. Să se bucure și ei de niște condiții de joacă mai omenești”, spune un constănțean.

Aceasta este părerea unor părinții în ceea ce privește locurile de joacă din orașul Constanța. Sunt puține, iar cele rămase reprezintă un adevărat pericol pentru cei mici. Aceștia susțin că o parte dintre leagăne și tobogane sunt vechi, rupte și ruginite.

Cade, dă cu capul de asta, vă dați seama?”, spune un tătic.

Părinții trebuie să fie întotdeauna atenți și să-și supravegheze în permanență copiii. De asemenea, aceștia cred că unele locuri de joacă ar trebui făcute de la zero pentru siguranța celor mici.

Sunt periculoase pentru copii, una la mână. Doi, sunt foarte vechi”, spune o constănțeancă.

Ar trebui îmbunătățite”, spune un constănțean.

Trebuie amenajate, că sunt vai de capul lor”, spune o constănțeancă.

Ar fi un lucru foarte bun dacă s-ar moderniza”, spune o mămică.

Singurele care arată cât de cât decent sunt cele din parcul Tăbăcărie, zona Big și zona Rapsodia, în rest, toate sunt distruse și aproape impracticabile, susțin părinții.

Leagăne rupte, tobogane crăpate și gropi în nisip. Acesta este locul de joacă în care copiii ar trebui să se simtă bine.

După mai multe eforturi din partea autorităților, zece locuri de joacă au fost scoase din nou la licitație pentru a fi reabilitate.

Primăria Constanța a demarat încă din vara acestui an procedura de licitație pentru reamenajarea a 10 locuri de joacă. Din păcate, chiar și cu extinderea termenului de depunere a ofertelor, până la data de 4 octombrie, nu s-a prezentat niciun ofertant”, a declarat Alin Vintilă, consilier comunicare Primăria Constanța.

La acest moment anunțul de licitație este încărcat în sistemul electronic de achiziții publice, iar depunerea ofertelor se poate face până pe 10 noiembrie. Valoare totală a proiectului este de aproximativ 1,5 milioane de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233