dobroge.tv

Live

Compania Pfizer solicită acord pentru vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani. Părinții constănțeni nu se arată deloc încântați de idee

18 octombrie 2021
Publicitate

Copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și 11 ani s-ar putea vaccina. Compania Pfizer a trimis solicitări către Agenția Europeană pentru Medicamente cu scopul de a face posibilă imunizarea celor mici. Părinții constănțeni nu se arată încântați de idee și rămân în continuare reticenți până la apariția mai multor studii. Chiar dacă șansele ca cei mici să dezvolte forme severe sunt destul de reduse, aceștia pot transmite virusul persoanelor vulnerabile.

Deși nu reprezintă o grupă de risc, copiii pot fi transmițători ai virusului SARS-CoV-2, infectându-i pe cei vulnerabili. Cu toate acestea, părinții sunt reticenți și nu și-ar dori să-i imunizeze de la o vârstă atât de fragedă.

Sincer nu. Pentru că nu se știe pe termen lung. Nu au făcut înștiințare, nu știm absolut nimic și nu, nu”, spune o mămică.

Dozele sunt pentru oameni adulți, nu sunt pentru copii. Și eu nu mi l-aș vaccina”, spune

Nesiguranța îi face pe unii părinți să se gândească de două ori înainte de a decide dacă îi vor imuniza pe cei mici sau nu. Mai mult, lipsa studiilor pe baza vaccinului reprezintă un alt motiv al incertitudinii.

Nici eu nu mă vaccinez pentru că este un experiment, din punctul meu de vedere și am dreptul să am o opinie și nu doresc”, spune o mămică.

Nu, nu sunt de acord pentru că nu sunt sigură de ceea ce se spune și părerile sunt împărțite. Încă nu sunt decisă”, spune o altă mămică.

Nu, nu. Sub nicio formă. În primul rând, este experimental și nu vreau să risc pe copilul meu. Și copiii au făcut boala, au anticorpi, deci nu consider că trebuie să-i vaccinez”, spune

Deși o parte dintre adulți spun că nu ar vrea ca serul anti-COVID19 să fie administrat copiilor între cinci și 11 ani, compania Pfizer solicită ca serul produs de aceștia să poată fi făcut și acestei categorii de vârstă.

Compania Pfizer a depus solicitări către Agenția Europeană a Medicamentului pentru ca serul făcut de aceștia să poată fi administrat copiilor cu vârsta de peste cinci ani. Cu toate acestea, părinții se declară nemulțumiți și nu doresc să-și vaccineze copiii.

Dozajul vaccinului administrat copiilor din această grupă a fost adaptat la 10 micrograme pe injecţie, în scădere faţă de cel utilizat în cazul pacienţilor mai vârstnici.

În ultimele nouă luni, sute de milioane de oameni cu vârsta de peste 12 ani din întreaga lume au primit vaccinul nostru. Suntem dornici să extindem protecția oferită de vaccin acestei populații mai tinere, (...) mai ales că urmărim răspândirea variantei Delta și amenințarea substanțială pe care aceasta o reprezintă pentru copii. Profilul de siguranță și datele de imunogenitate la cei cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani vaccinați la o doză mai mică sunt în concordanță cu cele pe care le-am observat cu vaccinul nostru la cei mai în vârstă, la o doză mai mare”, au spus reprezentanții companiei Pfizer.

La studiu au participat 2.268 de copii cu vârsta cuprinsă între cinci și 11 ani.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233