dobroge.tv

Live

Anunțul Arhiepiscopiei a împărțit constănțenii în două: unii nu vor să doneze prin PayPal, în timp ce alții spun că nu știu să folosească internetul

18 octombrie 2021
Publicitate

Pomelnicele se pot trimite acum și online. Arhiepiscopia Tomisului a transmis un mesaj pe pagina sa de socializare prin care îi anunța pe enoriași că pot face donații și prin intermediul sistemului electronic de plăți online. De asemenea, aceștia au mai spus că oamenii pot trece în secțiunea „Notiţe” câteva nume ale persoanelor pentru a fi pomenite în timpul slujbelor. Anunțul a stârnit mai multe comentarii printre constănțeni.

Din cauza pandemiei de coronavirus, Arhiepiscopia Tomisului a venit cu o idee pentru ca enoriașii să nu mai fie nevoiți să mai bată drumul până la lăcașul de cult. Credincioșii pot trimite pomelnice și online. Mai mult, pe pagina de socializarea a arhiepiscopiei există un link prin care oamenii pot dona orice sumă vor, dar sunt și opțiuni precum 5, 10 sau 50 de euro.

Am apelat la această metodă modernă și pentru că tehnologia a permis și includerea unui text odată cu donația făcută, am oferit această posibilitate credincioșilor de a-și scrie numele pentru a fi pomenite la altarul Catedralei Arhiepiscopale din Constanța”, a declarat preot Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului.

Anunțul a stârnit reacții diferite în rândul comunității creștine. Unii credincioși nu sunt de acord cu această variantă. Și asta pentru că nu toți se pricep să folosească internetul, iar metoda propusă de arhiepiscopie li se pare mult prea grea, spun aceștia.

Nu mi se pare ok. E ceva nou într-adevăr, dar noi suntem obișnuiți să mergem la biserică să dăm în cutie, cum am fost învățați”, spune o constănțeancă.

Cu internetul nu prea le am, nu am răbdare. Iar cu telefonul mobil știu să dau și să primesc”, spune un constănțean.

Nu, nu. N-am face niciodată. Cum să mă duc pe internet? Nu, eu cu cardul fac normal unde e. Pentru că nu mă pricep, chiar dacă vreau să dau pe internet să fac ceva, nu mă pricep. E prea așa cu bisericile: dă, dă, dă la biserici acolo”, spune un alt constănțean.

Mai mult, enoriașii susțin că dacă vor alege să folosească această metodă, nu au nici o certitudine că banii vor ajunge acolo unde trebuie.

Nu mi se pare corect pentru că nu știi unde se duc banii ăia. N-am procedat în felul ăsta și cred că nu o să procedez nici de acum în colo”, spune o constănțeancă.

Dacă dorește donez, dacă nu, nu. Poate să fie și pe internet și fără internet”, spune o constănțeancă.

Reprezentanții Arhiepiscopiei spun că ideea de pomelnice plătite online le-a fost sugerată de românii din diaspora care în pandemie au urmărit slujbele transmise în direct pe internet.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233