dobroge.tv

Live

Un nou acvariu va fi construit la Constanța. Unii oameni sunt revoltați de posibilitatea ca cel vechi să se transforme în restaurant: „Avem destule”

19 octombrie 2021
Publicitate

Vești bune pentru turiștii care vor ajunge la mare. Constanța va avea un acvariu nou, la fel ca cel din țări precum Spania, Germania sau Turcia. Cei care îi vor trece pragul vor putea admira specii de pești din toate mările și oceanele lumii, dar și din Amazon precum și pinguini. Actualul acvariu, aflat la doi pași de mare s-ar putea transforma într-un restaurant.

Noul Acvariu va avea două bazine de tip tunel în care turiştii vor vedea peşti din toate mările lumii, rechini de talie mare şi peşti autohtoni din Marea Neagră, dar și din Dunăre, inclusiv sturioni.

Suprafața clădirii va fi aproape triplă - 2.600 mp - pe trei etaje. La intrare vom avea două bazine, un bazin cu ecosistem deltaic și unul amazonian, pești de apă dulce. Vom avea Oceanul Planetar: rechini, pești-lună, pisică de mare”, a declarat dr. Adrian Bîlbă, director CMSN Constanța.

Avem pești de corali, avem pești de apă dulce, avem de asemenea mai nou și broscuțe de uscat. Cea mai mare atracție o are bazinul de corali, peștii viu colorați care sunt o atracție mai ales pentru copilași, peștii colorați care îi încântă foarte-foarte tare”, a declarat Bianca Said, îngrijitor secția Acvariu.

Vor mai fi patru acvarii mici cu peşti din Amazon dar şi din Delta Dunării. Marea atracţie va fi însă bazinul de pinguini. În fiecare vară la Constanța, acvariul şi delfinariul sunt principalele atracții pentru mii de turiști care vin în vacanță.

Acest obiectiv are mari șanse să îmbunătățească oferta turistică a zonei de Litoral”, a declarat Petre Enciu, vicepreședinte Consiliul Județean Constanța.

Valoarea proiectului este de aproximativ jumătate de milion de lei. Pentru actualul acvariu, care funcționează pe faleza Cazinoului, autoritățile județene nu s-au decis încă ce folosință să-i dea. Ar putea fi păstrat în forma actuală sau ar putea fi transformat într-un restaurant.

Nu, nu, nu! Lăsați-o cu restaurantele că avem destule! Ar fi bine să rămână un punct al Acvariului cu ce consideră dumnealor că e de văzut”, spune o constănțeancă.

Ar fi păcat, sincer, să se renunțe și la acesta întrucât datează de foarte mulți ani și face parte din cultura Constanței”, spune o altă constănțeancă.

În noul acvariu vor fi amenajate mai multe spaţii de joacă pentru copii, inclusiv un teatru destinat acestora. Dacă lucrurile se vor desfășura conform planului în maximum trei ani, acesta ar trebui inaugurat.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233