dobroge.tv

Live

Locuitorii străzii Zorelelor și-au lăsat, seara trecută, mașinile pe carosabil în semn de protest: care sunt nemulțumirile acestora

21 octombrie 2021
Publicitate

Mașini lăsate pe carosabil. Este acțiunea la care au recurs unii locuitori de pe strada Zorelelor din cartierul Faleză Nord. Constănțenii au luat această decizie pentru că nu li se mai permite parcarea autoturismelor pe trotuar. Deși legea care le interzice acest lucru este din anul 2002, oamenii spun că au fost înștiințați abia în 2021. Acum, cer o soluție autorităților locale, iar până când vor primi una, își vor lăsa autovehiculul tot pe trotuar, spun aceștia.

Nu mai avem loc de parcare. Nu avem unde să parcăm mașinile. Noi pur și simplu acum ne-am trezit peste noapte că nu mai avem unde să parcăm mașinile”, spune un constănțean.

Suntem de acord să plătim locuri de parcare aici, pe stradă la noi, dar să ni se facă locuri de parcare. Nu să vină să ne spună să ne luăm mașinile să le ducem unde?!”, spune o constănțeancă.

Locuitorii de pe strada Zorelelor din cartierul Faleză Nord au găsit în geamul mașinii o înștiințare din partea poliției locale, prin care au fost anunțați că nu mai au voie să-și lase mașinile pe trotuar. Unii dintre constănțenii au considerat că li se face o nedreptate și au ieșit, seara trecută, în stradă.

Locuitorii străzii Zorelelor au ieșit în stradă. Aceștia nu mai au voie să-și parcheze mașinile pe trotuare iar, în semn de protest, le-au lăsat pe carosabil.

Oamenii sunt de acord să plătească o taxă de parcare, dar să le fie pus la dispoziție și un loc în care să-și lase mașinile. Aceștia susțin că vor face sesizări până când se va găsi o rezolvare.

Am ales să lăsăm mașinile pe carosabil în semn de protest, poate se rezolvă ceva pentru noi de pe strada Zorelelor”, spune un constănțean.

Măcar să ne lase exact cum a fost până acum, să lăsăm limita de circulație a pietonului. Mașina să stea la fiecare în poartă cum a stat și până acum și va fi ok”, spune un alt constănțean.

Răspunsul a fost: Nu ne interesează. Faceți ce vreți cu mașina. Cum adică? Noi am plătit impozit. Suntem cetățeni ai Constanței. Conform Legii din 2002, suntem în 2021 și e prima oară când avem problema asta”, spune o constănțeancă.

La apariția polițiștilor rutieri, oamenii au înțeles că trebuie să elibereze carosabilul. Până când li se va da un răspuns, aceștia amenință că își vor parca mașinile tot în fața porții.

Conform legii din 2002, autoturismele nu pot fi parcate sau staționate pe trotuare, în caz contrar cei care nu respectă legea, riscă să fie sancționați.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233