dobroge.tv

Live

14 cabinete medicale pentru elevii și studenții constănțeni: „Părinții trebuie să știe că tratamentele și consultațiile sunt gratuite”

21 octombrie 2021
Publicitate

14 cabinete stomatologice îi așteaptă pe preșcolarii, școlarii și studenții constănțeni să le treacă pragul. Copiii pot beneficia de tratamente precum sigilări, detartraje, extracții dentare, dar și de alte servicii în mod gratuit. Fiecărui punct medical îi sunt arondate mai multe școli, astfel încât toți elevii să aibă acces la aceste consultații.

Echipa Dobrogea TV a vizitat unul dintre cele 14 cabinete stomatologice amenajate în unitățile de învățământ, acolo unde elevii au la dispoziție aparatură nouă și modernă.

Mulți părinți au fost nevoiți să apeleze în trecut la sistemul privat atunci când starea de sănătate a copiilor a impus intervenții medicale sau tratamente de specialitate. Iar acest lucru s-a resimțit cel mai puternic în buzunare. Din fericire, în ultima perioadă municipalitatea a început să acorde din nou atenție acestui sector, astfel încât în momentul de față sunt disponibile 14 cabinete stomatologice școlare dotate cu echipamente de ultimă generație.

Cabinetele medicale sunt în momentul acesta toate dotate, cu personal medical care așteaptă copiii, bineînțeles mai rar, doar în condiții în care chiar este nevoie, dar personalul este acolo. Ei își vor face toate atribuțiile pe care le au în fișa postului”, a declarat director adjunct Direcția Medico-Socială din cadrul D.G.A.S. Constanța.

Copiii pot beneficia de tratamente precum sigilări, detartraje, tratament carii și extracții dentare. Acestea sunt gratuite.

În aceste cabinete părinții trebuie să știe că tratamentele și consultațiile sunt gratuite. O să fac o remarcă, mai puțin aparatele ortodontice care sunt apanajele specialiștilor ortodonți. Deci aceste servicii nu se realizează în cadrul cabinetelor școlare”, a mai declarat director adjunct Direcția Medico-Socială din cadrul D.G.A.S. Constanța.

Elevii și părinții sunt încântați de aceste servicii și spun că este un mare ajutor pentru ei.

Știu că m-am lovit, aveam o măsea care se mișca foarte rău și mă durea foarte tare și m-am dus și m-au ajutat și am scos măseaua”, spune o elevă.

Mergem la control mereu, adică ne controlează”, spune o altă elevă.

Elev: Este un lucru foarte important pentru școală.

Reporter: Ai fost la cabinetul de stomatologie?

Elev: Da, o dată, să ne facem un control.

Vă dați seama că de aici de la dantură pornesc foarte multe boli, cu stomac, cu foarte multe afecțiuni. Noi suntem mulțumiți pentru că au și logoped și cabinet stomatologic gratuit. Chiar ne sfătuiesc să ducem copiii la un consult”, spune o constănțeancă.

Programul acestora, dar și localizarea lor, pot fi aflate accesând pagina de internet a Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233