dobroge.tv

Live

Andreea și Iman, printre studenții mediciniști de la noul centru de vaccinare din Constanța: „Sper să vină cât mai mulți voluntari în rândul nostru”

26 octombrie 2021
Publicitate

Studenții mediciniști vin în ajutorul constănțenilor care doresc să se imunizeze. Deși ne încearcă vremuri grele, tinerii nu au încetat să îi ajute pe cei ce le-au cerut sprijinul. Au petrecut zile și nopți făcând practică în unitățile medicale, iar acum îi așteaptă pe constănțenii care doresc să se vaccineze. Până la sfârșitul săptămânii, un nou centru va funcționa la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase cu ajutorul lor.

Tinerii mediciniști și-au unit forțele pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale și al constănțenilor. La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase s-a deschis un nou centru de vaccinare coordonat de studenții care au venit în întâmpinarea oamenilor.

Atât cei din primii ani de facultate, cât și din ani terminali, s-au oferit să facă voluntariat la centrul de vaccinare fără a se gândi de două ori. Pentru Alexandra și Iman, sănătatea pacienților este cea mai importantă, iar medicina nu reprezintă doar un domeniu, ci o vocație.

Medicina, în primul rând, pentru mine este o pasiune. Am ales această ramură pentru că mi se pare important să ajutăm oamenii în primul rând. Îmi face o foarte mare plăcere să fac parte din această echipă și cu această ocazie sper să vină cât mai mulți voluntari în rândul nostru, din rândul studenților ”, a declarat Iman Mologani, studentă la Facultatea de Medicină.

Sunt studentă la Medicină în anul 1 și pe viitor mă gândesc să urmez specializarea de Pediatrie. De astăzi este a doua mea zi, am venit imediat după cursuri pentru că am văzut dorința oamenilor de a se vaccina și vreau să fiu alături de ei”, a declarat Alexandra Mate, studentă la Facultatea de Medicină.

Alexandra speră ca în viitor să devină un bun pediatru, iar Iman își dorește ca drumul ales să o poarte spre medicina primară.

Și pe viitor mă gândesc să urmez specializarea de Pediatrie. Îmi plac copiii și ador cât de inocenți sunt. Merită cu siguranță să fie niște pacienți de care să aibă grijă cineva cum trebuie”, a mai declarat Alexandra Mate, studentă la Facultatea de Medicină.

Momentan mă gândesc la ceva legat de Medicina Internă, dar mai am timp să iau decizia”, a mai declarat Iman Mologani, studentă la Facultatea de Medicină.

Deniz este de asemenea student și voluntar în cadrul Asociației Studenților Mediciniști și Tinerilor Medici din Constanța. De la debutul pandemiei a sărit în ajutorul colegilor săi, petrecându-și timpul în unitățile sanitare pentru a-i vindeca pe pacienți. Acum, însă, este prezent la centrul de vaccinare din curtea spitalului de boli infecțioase.

Mulți se vaccinează cu Johnson pentru că este o singură doză, să scape mult mai repede. Îi încurajez să vină să se vaccineze în număr cât mai mare. Îi așteptăm cu mare drag și prin vaccinare stopăm pandemia”, a declarat Deniz Muzafar, coordonatorul studenților reprezentanți ai Institutului pentru Situații de Urgență.

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Constanța funcționează centrul de vaccinare chiar în curtea unității sanitare, unde tinerii mediciniști sunt voluntari.

Constănțenii se arată încântați de noul centru de vaccinare deoarece în felul acesta, cozile interminabile de la celelalte unități vor fi evitate.

Toată familia mea este vaccinată. Numai eu rămăsesem. M-am bucurat aici, nu am stat nici o oră la rând, așa că e foarte bine”, spune o constănțeancă.

Prima doză și am făcut cu Pfizer. E bine, chiar m-am bucurat pentru că eu stau vis a vis și m-am hotărât și azi am venit”, spune o altă constănțeancă.

Centrul de vaccinare va funcționa până la sfârșitul acestei săptămâni de la ora 13:00 și până la ora 20:00.

Centrul care ține de cel de la Pavilionul Expozițional face parte acum din Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, care funcționează parțial, până vineri după amiază la ora 20.00, categoric funcționăm în continuare”, a declarat dr. Eugenia Muja, medic primar boli infecțioase, coordonator centru de vaccinare la SCBI Constanța.

Constănțenii sunt așteptați, în număr cât mai mare, să vină să se imunizeze cu serurile Pfizer, Moderna sau Johnson&Johnson.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233