dobroge.tv

Live

La plajă sau la piscină, pe timpul pandemiei de coronavirus? Sfatul medicului infecţionist

18 iulie 2020
Publicitate

Mersul la plajă sau la piscină este cea mai iubită activitate, în timpul verii. În contextul pandemiei însă, oamenii sunt mai precauți. Deși medicii spun că în apă este pericol minim de a lua virusul, oamenii nu mai sunt atât de nerebdători să se expună în zonele populate, iar cei care aleg să iasă să se bălăcească își iau toate măsurile de siguranță.

Pandemia de covid 19 a schimbat vizibil viețile oamenilor. Dacă în alți ani, în această perioadă a anului, plajele erau arhipline, acum turiștii sunt mai precauți.

Totuși, apa de mare nu este un mediu în care virusul supraviețuiește. Medicii spun că scăldatul în apa sărată și relaxatul pe șezlong sunt activități cu risc mic de infectare, câtă vreme distanțarea socială și normele de igienă sunt respectate.

Efectele sunt resimțite și de administratorii plajelor, care nu mai au încasările din anii precedenți

Cei care au ales să iasă la plajă se bucură, însă că nu este atat de aglomerat și pot sta mai relaxați.

Unii turiști, pentru a evita posibila aglomerație de la plajă, au ales să se relaxeze la piscină. Faptul că apa este tratată cu clor iar spațiile comune sunt igienizate constant oferă încredere turiștilor aflați pe litoral.

Apa din piscină este tratată cu substanțe chimice care neutralizează o gamă largă de virusuri. Și aici, problema apare atunci când se aglomerează, deoarece spațiul din jur este restrâns, iar riscul de infectare crește.

Plajele au fost deshise de la 1 iunie, o dată cu al doilea val de relaxare. Numărul de locuri de pe plajă sau la piscină a fost limitat, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233