dobroge.tv

Live

Constanţa, un oraş al investiţiilor imobiliare. În Mamaia, se ridică blocuri lângă blocuri: ''Va veni şi o criză economică şi imobiliară''

19 noiembrie 2021
Publicitate

Constanța se află printre cele mai cunoscute orașe atunci când vine vorba de investiții imobiliare. După ce a devenit ținta mai multor dezvoltatori, oamenii, fie că sunt constănțeni, fie din alte părți ale țării, optează pentru achiziționarea unei locuințe la malul mării. Deși orașul ar putea atrage în viitorul apropiat cel puțin o investiție majoră pe segmentul de birouri, potrivit agenților imobiliari, clădirile destinate acestora, sunt pe punctul de a dispărea.

Fie că vorbim de apartamentele din oraș, sau cele din stațiune, agenții imobiliari spun că oamenii se orientează tot timpul spre noi locuințe. Iar dacă cerere este, atunci investitorii fac tot posibilul să existe și ofertă.

“O mare afacere domeniul imobiliar. În Constanţa, oraşul localitate, există cererea pentru locuinţă atât de la locuitorii oraşului, cât şi depopularea oraşului unde nu mai au de muncă. Vorbim despre investiţii gen Mamaia Nord unde iei strict pentru închiriere, dar acolo nu mai sunt cumpărători strict constănţeni, pot să fie şi din Braşiv şi din Piteşti, de oriunde”, a declarat Marian Mureşanu, agent imobiliar

“Deci Mamaia stă oarecum bine la capitolul construcţii, mai greu va fi cu Mamaia Nord, din punctul meu de vedere, fiindcă acolo s-a construit mult mai mult decât în Mamaia şi sunt cumpărătorii care cumpără un apartament pentru uz personal, cei care vor să le închirieze aceste aparatmente le cumpără ca investiţii. Preţurile încă sunt ridicate, chiar dacă este o perioadă de uşoară stagnare”, a spus Marius Coman, agent imobiliar.

În Constanța se construiește în continuare. Atât în oraș cât și în zona stațiunii Mamaia, se ridică blocuri lângă blocuri. Iar prețurile sunt pentru toate buzunarele. Un apartament poate depăși 100.000 de euro. Însă, pentru cei cu buget mai mic există alte alternative. De pildă, tarfiul pentru o garsonieră pleacă de la 40.000 de euro.

Chiar dacă pandemia de coronavirus i-a afectat pe constănțeni, iar mulți au fost în șomaj tehnic, totuși o parte dintre ei se gândesc să-și achiziționeze o nouă locuință. Unii optează pentru casă, alții își doresc un apartament. Însă au și câteva cerințe: trebuie să se afle într-o zonă bună și să aibă cel puțin un loc de parcare.

Iar dacă apartamentele sau garsonierele sunt la mare căutare, la polul opus în același domeniu se află clădirile destinate birourilor, deși orașul nostru ar putea atrage în viitor cel puțin o investiție majoră pe acest segment.

“Nu mai este un trend pentru clădirile pentru birouri, având în vedere că, mai ales din cauza pandemiei, se lucrează foarte mult de acasă, spaţiile de birouri au căzut pur şi simplu, închirierea spaţiilor de birouri către către 50%, dacă nu, mai drastic şi atunci nu este o afacere profitabilă să investeşti într-un spaţiu de birouri, sunt din ce în ce mai mult depopulate, adică nu mai au clienţi”, a spus Marian Mureşan, agent imobiliar.

“Clădirile de birouri nu sunt aşa de întâlnite ca în Bucureşti, nu este o piaţă senzaţională. Piaţa imobiliară pe acest segment este scăzută”, a declarat Marius Coman, agent imobiliar.

De asemenea, specialiștii se tem că pe viitor și domeniul imobiliar va fi afectat de o criză economică.

“Imobilele sunt legate de starea economică a societății în care trăim şi vrând, nevrând, va veni şi o criză economică şi imobiliară”, a mai spus Marius Coman.

Constanța a atras până în prezent mai mulți dezvoltatori imobiliari, devenind ținta investitorilor. Municipiul a ajuns să se claseze pe locul patru la nivel național când vine vorba de prețuri, fiind depășit doar de Cluj-Napoca, București și Brașov.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233