dobroge.tv

Live

Studenții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” s-au vaccinat cu a treia doză: „Viața militară are nevoie de siguranță și sănătate”

26 noiembrie 2021
Publicitate

Studenții de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța se vaccinează cu doza a treia. Vacanța de iarnă se apropie cu pași repezi, iar tinerii vor să petreacă sărbătorile în sânul familiei. Vor să îi știe pe cei dragi în siguranță, de aceea au nevoie de extra protecție împotriva virusului care le-a marcat ultimii doi ani de zile. Îi îndeamnă pe toți să se imunizeze, iar cei care doresc acest lucru trebuie să știe că pot veni și la centrul amenajat în curtea instituției de învățământ.

Studenții de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța au înțeles de la început importanța vaccinării pentru ei ca indivizi, dar și pentru comunitatea pe care o alcătuiesc. Armata i-a învățat să fie responsabili, să se protejeze pe ei și pe cei din jurul lor. Mirela așteaptă permisia și vacanța de iarnă pentru a petrece sărbătorile acasă cu cei dragi, iar administrarea dozei a treia le oferă o siguranță în plus.

Este foarte important să ne vaccinăm deoarece virusul SARS-COV-2 ne poate pune în pericol atât familia, viața atât cea socială cât și cea din cadrul unității. Viața militară are nevoie de siguranță și sănătate, de aceea vă recomand să vă vaccinați”, a declarat Mirela Andreea Cazan, studentă.

De aceeași părere sunt și restul colegilor ei.

„Am ales să mă vaccinez și chiar mi-am îndrumat și familia să facă același lucru. Vreau să trecem peste această pandemie pentru că toți avem nevoie de un respiro, că ni s-au impus foarte multe lucruri și trebuie să trecem peste astea”, spune un student.

Interesul pentru vaccinare este crescut în cadrul academiei. În fiecare zi se imunizează câteva zeci de persoane.

Ei sunt aproximativ 400 de studenți. 95% dintre ei sunt vaccinați cu două doze, iar 25% deocamdată cu doza booster urmând în perioada următoare să fie și alții care se vaccinează cu a treia doză”, a declarat maior Mihai Chiriță, medic șef al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanţa.

Nu numai tinerii au înțeles că imunizarea este esențială pentru ca activitatea didactică să se desfășoare în condiții normale, ci și corpul profesoral. Majoritatea cadrelor de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” sunt vaccinate.

„Personalul Academiei Navale este vaccinat într-o proporție de peste 80%. Profesorii sunt vaccinați 85-86%, iar personalul administrativ se apropie de 80%. Deci o rată de vaccinare destul de bună”, a declarat cdor. conf. univ. dr. ing. Toma Alecu, rector Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa.

Centrul de vaccinare amenajat în curtea academiei este deschis încă din luna februarie a acestui an și este destinat studenților, profesorilor, dar și civililor care nu vor să se înghesuie la alte puncte medicale. Cei care vor să se imunizeze aici o pot face de luni până vineri, între orele 8.00 – 16.00.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233