dobroge.tv

Live

Constănţenii s-au pregătit pentru Moş Nicolae. ''Trebuie neapărat și o nuieluşă că sunt năzdrăvani''

04 decembrie 2021

Decembrie este luna din an cu cele mai multe sărbători, iar mulți dintre noi îl așteaptă cu nerăbdare pe Moș Nicolae, primul moș generos din luna cadourilor, dar și unul dintre cei mai iubiți sfinți ai românilor. Chiar dacă şi anul acesta este unul atipic, părinții și bunicii încearcă să le însenineze sărbătorile celor mici și au luat cu asalt raioanele cu dulciuri și jucării.

Deși mai sunt trei zile până când copiii își vor vedea cadourile în ghetuțe, cei mai mulţi dintre ei sunt deja nerăbdători şi au început să-și pregătească ghetuțele în întâmpinarea moșului.

Cei mai mici își doresc jocuri de construcție, jucării de pluș, cărți sau chiar audiobook-uri. Copiii mai mari se orientează spre jocuri digitale sau și-ar dori dispozitive inteligente. Oricum, părinții se străduiesc să le facă pe plac copiilor, bineînțeles, după posibilități.

"Pentru copii câte un fruct, câte o ciocolățică mică, o mașinuță mică cât să intre în ghetuță de copii mici că ai mei sunt mici, au 2 și 6 ani, dar și cu nuielușa. Am zis că trebuie neapărat și o nuieluşă că sunt năzdrăvani", a spus o constănţeancă.

Cei mai mulți dintre constănțeni s-au pregătit deja pentru această sărbătoare. Totuși, unii dintre ei susțin că au fost mai cumpătați cu cheltuielile anul acesta și că în principiu, au stabilit dinainte un buget pentru cadourile celor mici.

"Să spunem undeva la 100 de lei. Pentru Moș Crăciun? E mai mult, se dublează", a spus un constănţean.

Ca în fiecare an, copiii compun scrisori pentru Moș Nicolae și Moș Crăciun. Bucuria celor mici este mulțumirea celor mari. Oricât de grele sunt momentele prin care trecem, aceștia vor avea sărbători frumoase.

Mai multe
Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233