dobroge.tv

Live

Au crescut preţurile pe litoral - cât costă şezlongurile şi care sunt cele mai ieftine staţiuni în plin sezon estival

25 iulie 2020
Publicitate

Sezonul estival este în toi în condițiile în care tot mai multe țări ne-au închis ușa. Litoralul românesc este tot mai căutat de turiști iar tarifele sunt cu 30% mai mari decât la începutul verii. De vină este criză Covid care a generat cheltuieli sanitare dar și cererea în creștere, în perioda de vârf a concediilor.

Cele mai ieftine baldachine și șezlonguri se închiriază pe plajele din Constanța. În ultima perioadă plajele municipale au devenit mai atractive pentru turiști: sunt mult mai aerisite și au prețuri mai mici decât în stațiuni. Chiar și în vârf de sezon, tarifele au rămas la fel ca-n luna iunie.

Mergând spre sudul litoralului, tarifele încep să crească puțin câte puțin. Șezlongul e 35 de lei iar camera la pensiune costă 8o de lei pe noapte. La un hotel de 3 stele, costă 300 de lei: câte 100 de lei pentru fiecare stea. Chiar și-așa, prețurile de acum sunt mai mici decât anul trecut. Pandemia a subțiat buzunarele românilor iar hotelierii au tras de prețuri în jos, vrând-nevrând. Într-un an normal, vacanțele ar fi costat mai scump.

Mamaia rămâne și anul acesta cea mai scumpă stațiune, iar zona ei de nord spulberă orice calcule. Un baldachin ajunge 200 de lei pe zi iar o cazare la 3 stele e minim 450 de lei pe noapte. Apartamentele au cifre record: cele cu două camere în zona cluburilor ajung să coste 1.700 de lei pe noapte. Și pe nisip tarifele sunt mari.

Hotelierii spun că litoralul românesc a intrat în perioada considerată vârf de sezon iar acum cei mai mulți afaceriști practică tarifele maximale. După 15 august acestea vor începe să scadă.


Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233