dobroge.tv

Live

Românii au uitat de coronavirus şi au luat cu asalt litoralul - regulile împotriva COVID-19, ignorate complet

25 iulie 2020
Publicitate

Responsabilitatea și conștientizarea pericolului noului coronavirus - sunt lucruri pe care pur și simplu pentru unii turiști nu există. În zadar, la terase sau pe plajă se iau măsuri de protecție. Distanțarea fizică sau masca nu sunt importante pentru toată lumea. Iar cei care își fac griji pentru sănătatea lor sunt nemulțumiți când văd că alții nu își iau măsuri de protecție. Iar vizavi de această situație, premierul Ludovic Orban a spus, joi, în Constanța, că respectarea regulilor ține și de educație.

„Nicio regulă nu este respectată pe plajă, nicio regulă”. Este constatarea făcută de Iuliana, o constănțeancă de 76 de ani. Femeia este nemulțumită de felul în care se comportă turiștii pe litoral. Spune că oamenii nu sunt resposabili. Este un motiv în plus pentru care poartă mască inclusiv la plajă. Vrea să fie în siguranță.

Administratorii de plajă susțin că îi primesc doar pe turiștii care respectă regulile. Însă, realitatea este contrazisă de cetățenii mai responsabili.

Nu este suficient ca autoritățile să ia măsuri, și oamenii trebuie să fie responsabili, să se protejeze atât pe ei, cât și pe cei din jur.

Asupra responsabilității a tras atenția și premierul Ludovic Orban, prezent joi în Constanța.

Nu numai pe plaje sunt turiști iresponsabili. Proprietarii de localuri se confruntă, adesea, cu indisciplina oamenilor. La o autoservire din Mamaia, de exemplu, între mese este o distanță de aproximativ 2 metri. Ieșirile și intrările sunt bine delimitate, există dezinfectanți, iar angajații poartă măști și mănuși. Însă, spune proprietarul, clienții nu vor să respecte regulile. Una pe care o încalcă - nu toți își lasă datele în registru, așa cum spune legea.

Potrivit legislaţiei, în spațiile publice închise, purtarea măștii este obligatorie. Cei care nu respectă această regulă riscă amenzi de până la 2.500 de lei.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233