dobroge.tv

Live

Constănțenii sunt în continuare nemulțumiți de Regulamentul din zona Peninsulară: „Ne dorim suspendarea și mergem mai departe să cerem chiar și anularea”

13 decembrie 2021
Publicitate

Au fost din nou proteste în Piața Ovidiu din Constanța. Zeci de persoane s-au adunat pentru a-și manifesta nemulțumirea față de noul regulament de acces din zona Peninsulară. Oamenii spun că nu se vor opri până când regulamentul nu va fi anulat sau modificat.

„Nu renunțăm” sau „Jos bariera” s-a auzit din nou în weekend în zona peninsulară a Constanței. Zeci de persoane, reprezentând riverani sau oameni de afaceri, s-au strâns în Piața Ovidiu pentru a protesta din nou împotriva regulamentului de acces din peninsulă.

Deci oamenii sunt complet nemulțumiți pentru că toate demersurile lor de până acum și toată buna lor credință nu a fost răsplătită cu niciun rezultat mulțumitor. Modificările anunțate sunt foarte mici și nu rezolvă problemele cetățenilor”, a declarat Mirela Doicescu, avocat.

Oamenii susțin că de când a intrat în vigoare regulamentul și au fost puse barierele, centrul istoric pare uitat de lume.

Am fost serile trecut pe aici și am văzut niște luminițe care aveau un sigur scop, acela de a irita pe cei care stau aici pentru că nu luminau pe nimeni altcineva. Luminau insomnia celor care se uitau de la geam că nu e nimeni să le vadă frumusețea. Nu s-au rezolvat lucruri pe care noi le vedeam efecte imediate ale unei implementări. Un regulament trebuie să aibă niște efecte imediate”, a declarat Marius Moșteanu, părinte Biserica Sf. Nicolae Vechi.

De asemenea, agenții economici care își desfășoară activitatea în zona peninsulară se tem pentru afacerilor lor. Ei își doresc să organizeze evenimente pentru petrecerea de Revelion, însă spun că e posibil ca nimeni să nu le calce pragul.

Suntem relaxați, putem organiza Revelionul. Nu știm exact dacă vom organiza sau nu, că vor trebui să vină doamne pe tocuri și nu e cazul. HoReCa nu poate să reziste numai sâmbăta și duminica”, spune un agent economic.

Constănțenii susțin că nu se vor opri până când regulamentul nu va fi anulat sau modificat.

Ne-am dori suspendarea, ne dorim suspendarea și să mergem mai departe să cerem chiar și anularea”, spune o constănțeancă.

Nu suntem vinovați cu nimic că locuim în Peninsulă. De ce trebuie să fim privați de drepturile noastre cetățenești? Și noi suntem cetățeni ai orașului ca oricare”, spune un constănțean.

Sunt atât de multe amendamente care ar trebui aduse, iar în final, ce e și mai grav e că nu se vorbește de parcări în interiorul Peninsulei”, spune un alt constănțean.

Edilul orașului a precizat că locuitorii zonei peninsulare au avut la dispoziție un termen prin care să-și exprime doleanțele. De asemenea, acesta a mai spus că acest regulament are menirea de a atrage turiști prin transformarea centrului vechi într-un punct important de atracție pentru orașul nostru.

L-am pus în transparență decizională, a stat 45 de zile. Unii oameni ne-au trimis tot soiul de observații. Unele bune. Le-am preluat și le-am inserat în Regulament. Am mers cu el în Consiliul Local. A fost votat și a trebuit să fie aplicat. Fiind un centru istoric cultural al Constanței, cum e în toate orașele mari și importante din România trebuie să fie ocazional carosabilă si exclusiv pietonală, adică să prioritizăm oamenii, nu mașinile”, a declarat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, la 09 decembrie 2021, pentru Dobrogea TV, în cadrul emisiunii În centrul atenției.

Regulamentul a intrat în vigoare pe 15 noiembrie.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233