dobroge.tv

Live

CONSTANŢA. Cât plăteau clienţii pentru iluzia că vor ajunge fotomodele - reacţia unei patroane, în timpul unui control al Protecţiei Consumatorilor: „Suntem mai şmecheriţi ca voi”

30 iulie 2020
Redactia DTV
Publicitate

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa au efectuat verificări la sediul unei societăţi comerciale cu punctul de lucru în staţiunea Mamaia, care se ocupa cu practici comerciale înşelătoare. Mai precis, oferea servicii pe baza unui tarif fix (200 lei/persoană), în schimbul promisiunii că aceştia vor putea beneficia de promovare în media şi în industria de divertisment. Serviciul propriu-zis presupunea şi efectuarea unor fotografii persoanelor interesate.

Ca urmare a neregulilor constatate, comisarii au dispus 4 amenzi cotravenţionale, în valoare totală de 20.000 de lei şi au emis decizii de încetare a activităţilor respective fiind, totodată, semnalat cazul către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Costanţa, pentru continuarea cercetărilor în raport cu competenţele acestora, stabilite de lege. Poliţiştii fac cercetări pentru înşelăciune şi evaziune fiscală, în modalitatea normativă a omisiunii, în tot sau în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, conform Legii 241/2005.

La momentul verificării, poliţiştii au indisponibilizat 9.300 de lei şi au ridicat înscrisuri cu valoare probatorie, în vederea continuării cercetărilor sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

CJPC Constanţa subliniază că, şi în ultimii doi ani, au mai existat reclamaţii pentru speţe similare, tot pe litoral, în sezonul de vacanţă cu precădere, sancţionate de asemenea, şi averitizează consumatorii să manifeste atenţie sporită faţă de astfel de situaţii şi să sesizeze prompt instituţiile statului atunci când suspectează nereguli sau nerespectări ale legii din partea operatorilor economici cu care intră în contact.

Sursă video: CJPC Constanța

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233