dobroge.tv

Live

Liceul Internațional de Informatică din Constanța, donație pentru copiii din cadrul DGASPC

Liceul Internațional de Informatică din Constanța, donație pentru copiii din cadrul DGASPC
07 ianuarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Liceul Teoretic Internațional de Informatică, unul dintre liceele de prestigiu din Constanța, s-a confruntat în anul 2020 cu o situație „delicată” în legătură cu siguranța datelor cu caracter personal. Datele personale ale cadrelor didactice, elevilor, părinților, dar și registrelor electronice din școală au fost amenințate de către un fost elev.

În data de 09 mai 2020, ora 08:47, a fost trimis un email către liceu și către cadrele liceului, prin care fostul elev transmite că a obținut datele cu caracter personal ale tuturor elevilor, profesorilor și părinților, precum și registrul electronic din școală. Ca să nu folosească aceste date pentru a realiza anumite tranzacții bancare sau pentru a falsifica acte de identitate, a solicitat conducerii instituției ca până la data de 09.05.2020, ora 23:59 să își posteze public demisiile. În caz contrar, va posta datele obținute pe diferite platforme pentru a putea fi folosite în mod ilegal. În urma cercetărilor și efectuării actului de urmărire penală, s-a dispus trimiterea în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, iar în luna septembrie, 2021 s-a pronunțat hotărârea prin care, cadrele didactice și managementul ICHC sunt despăgubite cu titlul de „prejudicii morale produse prin comiterea infracțiunii de șantaj, care este o faptă ilicită cauzatoare de prejudicii.”

Sumele de bani acordate părților civile din procesul penal cu titlul de daune morale, prin hotărârea instanței au fost donate în scop caritabil către DGASPC pentru a veni în ajutorul copiilor defavorizați aflați în centrele de plasamente din Constanța.

Cadrele didactice și managementul ICHC susțin că situația neplăcută prin care au trecut a constituit motivul care a dat naștere responsabilității sociale și, astfel, viața unor copii, aparent defavorizați, se va îmbunătăți prin implicarea noastră, a echipei ICHC.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233