dobroge.tv

Live

Noile restricții afectează industria Horeca. Patronii de restaurante se plâng de încasările tot mai mici

18 ianuarie 2022
Publicitate

Sărbătorile de iarnă s-au încheiat, iar hotelurile s-au golit din nou. Noile restricții și numărul ridicat de infectări, i-au făcut pe români să stea iar acasă. Pentru mulți, plecarea în vacanță în timpul pandemiei a devenit o adevărată loterie. Acesta este și unul dintre motivele pentru care agențiile de turism au venit cu oferte care mai de care mai atractive. Pe litoral, managerii unităților de cazare au redus prețurile pachetelor. Însă, chiar și așa cererile sunt într-o continuă scădere. Din cauza măsurilor impuse și încasările la restaurante sunt mai mici, se plâng patronii.

Constănțenii s-au distrat de sărbători și au profitat de relaxarea restricțiilor. Unii au ales să plece în vacanță, alții au petrecut fie acasă alături de prieteni și familie, fie la restaurant.

„Constănțenii au fost plecați din localitate și asta s-a văzut în traficul de pe autostradă și de pe celelalte șosele. În acest moment, ei pleacă spre destinațiile deschise, fie că discutăm despre Egipt, Dubai sau destinații din Europa: Italia, Spania”, a declarat Cristian Bărhălescu, manager agenție turism.

După perioada sărbătorilor în care constănțenii s-au distrat în număr cât mai mare și au umplut restaurantele, hotelurile, cafenelele sau cluburile atât din oraș, cât și de pe litoralul românesc, acestea sunt acum din ce în ce mai goale.

Unul dintre motive ar fi măsurile din ce în ce mai stricte. Pentru cei din industria HoReCa acest lucru nu este tocmai bun însă, pentru cei ce vor să vină pe litoral o pot face deoarece nu mai este aglomerație.

Luna ianuarie este o lună slabă din punct de vedere al rezervărilor, susțin unii manageri de hotel. Iar noile restricții îi fac acum să se gândească iar la vânzările care cel mai probabil vor scădea din nou.

„Acum ne așteptăm la o scădere a vânzărilor însă, avem pachete și oferte și îi așteptăm pe turiști pe litoral”, a declarat Elena Drăghici, șef recepție hotel litoral.

De aceeași părere sunt şi patronii de restaurante.

„Categoric vor începe să scadă vânzările. Să sperăm că luna februarie va fi luna de sacrificiu iar apoi în martie ne vom reveni. Eu cred că oamenii s-au obișnuit cu reglementările impuse, să purtăm mască, să ne dezinfectăm”, a declarat Nicu Lascu, manager restaurant.

„Având în vedere că de sărbători s-au relaxat restricțiile, acum ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri de covid. De asemenea, în această perioadă vânzările au scăzut”, a spus Loredana Dumitru, șef sală restaurant.

Plecarea în vacanță în timpul pandemiei a devenit o adevărată loterie, spun unii constănțeni care s-au văzut nevoiți să-și amâne concediul. Și asta pentru că restricțiile se schimbă de la o zi la alta. Însă, chiar și așa agenții de turism au venit cu diverse pachete promoționale care să-i convingă pe români să-și rezerve o vacanță.

„Suntem plăcut surprinși deoarece oamenii au început să-și achiziționeze pachete early booking pentru Turcia și Grecia în vara lui 2023. În lunile ianuarie și februarie sunt cele mai mari reduceri, avem până la 60%”, a precizat Cristian Bărhălescu, manager agenție turism.

Însă, sunt și constănțeni care preferă să stea acasă fie pentru că nu sunt vaccinați, fie pentru că le este teamă să nu se infecteze cu noul coronavirus.

„Eu nu am vaccinul făcut, iar din această cauză nu am ieșit pe absolut nicăieri. Nu am mai fost la mall, petrecere sau festival de mai bine de jumătate de an. Și cu și fără vaccin poți contacta virusul deci prefer să stau în casă”, a spus o constănţeancă.

Totuși, pentru cei care nu vor să rateze nici o vacanță, fie la mare sau la munte, fie în străinătate, agenții de turism îi așteaptă pe oameni cu cele mai bune oferte.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233