dobroge.tv

Live

Emanuel, un adolescent nevăzător din Nazarcea, a impresionat o țară întreagă la „Românii au talent”: „Chiar dacă nu văd, eu sunt un copil normal”. VIDEO

05 februarie 2022
Redactia DTV
Publicitate

Emanuel Ion, un adolescent de 16 ani din localitatea Nazarcea, județul Constanța a impresionat o țară întreagă. El a participat vineri, 4 februarie, la prima ediție „Românii au talent”, sezonul 12 și a emoționat atât juriul, cât și publicul. Pe scena talentelor, băiatul a cântat la orgă și a ridicat jurații și toată sala în picioare. A primit primul Golden Buzz din partea Andrei și a fost trimis direct în semifinale.

Nevăzător din naștere

Emanuel este nevăzător din naștere, însă asta nu l-a oprit să-și găsească pasiunea.

Eu sunt nevăzător din naștere și evit să arăt asta, vreau să fiu un băiat normal. Niciodată nu am vrut să mă țin de umărul altcuiva. Eu nu caut milă, vreau ca lumea atunci când mă vede să stea cu mine de vorbă, nu pentru că sunt nevăzător.

Mie nu îmi plac astea, chiar dacă nu văd, eu sunt un copil normal.

La vârsta de doi ani, părinții mei abia și-au dat seama că eu nu văd, până atunci ei nu au știut că eu nu văd. Alergam prin casă și efectiv am intrat într-o mobilă cu capul. Știu că în ziua aia am leșinat din cauza asta. Doctorii au spus că eu nu am șanse să văd, dar spre uimirea mea și a tuturor, pe măsură ce am crescut, vederea mea a evoluat, iar acum pot să disting umbreu și marea pot să o zăresc pentru că este mai închisă la culoare față de nisip, cel puțin așa văd eu”, a povestit Emanuel.

Nimic nu este imposibil

Emanuel cântă la nu mai puțin de cinci instrumente: orgă, acordeon, chitară, chitară bass și tobe. Totul a pornit la vârsta de patru ani, când a început să cânte la o orgă de jucărie. Nu își explică și cum de știe unde să apese. Spune că mâinile parcă îi sunt călăuzite.

Povestea sa este cu atât mai emoționantă cu cât face parte dintr-o familie numeroasă, cu șase copii, el fiind singurul băiat. Una dintre surorile lui este adoptată. Părinții lui au găsit-o pe stradă și nu au avut inimă să o lase și de atunci a rămas cu ei, potrivit romaniiautalent.protv.ro.

Tatăl lui Emanuel este pastor penticostal în Năvodari, iar Emanuel cântă în biserică în fiecare săptămână. Spune că Emanuel înseamnă „Dumnezeu este cu noi” și că a simțit asta în fiecare zi din viața sa. Nu s-a simțit niciodată blestemat de soartă din cauza condiției în care se află.

Emanuel merge chiar și cu bicicleta. Spune că un prieten l-a învățat unde sunt toate gropile din oraș și știe cum să le evite. Mai mult, tânărul lucrează pe calculator și vrea să se facă IT-ist.

A impresionat o țară întreagă

Interpretarea sa a ridicat jurații și toată sala în picioare.

„Sunt bucuros că exiști, omule!”, a spus Mihai Bobonete. „Ne-am ridicat în picioare și noi, și toți cei din public”, i-a spus Dragoș Bucur.

Eu în fața momentelor de genul ăsta, când rămân fără niciun cuvânt, pot doar să mă bucur alături de concurent și să-l răsplătesc cu ce am mai bun”, a spus Andra după care a apăsat Golden Buzz-ul.


Sursă foto / video: Youtube DJ RAUL Original MIX

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233