dobroge.tv

Live

De la pasiune la afacere. Alina face deserturi vegane și vegetariene, dar și prăjituri clasice, pentru toate gusturile

08 februarie 2022
Publicitate

Quesadilla, burger, sandwich-uri sau șnițele din ciuperci. Sunt doar câteva dintre preparatele vegane care sunt îndrăgite chiar și de cei care consumă carne. Pe lângă acestea, și deserturile au devenit în topul favoritelor mai ales acum, în perioada pandemiei. Ciocolata, marțipanul sau fructele sunt doar o parte dintre ingredientele cheie care dau gust fiecărei prăjituri.

Miros de fructe și marțipan, fursecuri cu ciocolată și vitrine pline cu fel de fel de deserturi. Așa arată atelierul în care Alina își petrece fiecare zi. Pentru ea, bucătăria vegană nu mai este demult o pasiune, ci un stil de viață. Satisfacția cea mai mare, spune ea, este atunci când cei care consumă carne îi laudă preparatele.

De când eram mică am tot gătit și am tot gătit, ca adult le găteam prietenilor, făceam mese întregi, eram chiar pasionată. A fost un moment de cotitură în viața mea când cariera a trebuit să se schimbe și m-am gândit ce îmi place mie să fac cel mai mult. Păi....să gătesc. Am foarte multe preparate. De la burgeri, sandwich-uri, șnițele vegane, chifteluțe cu sos, supe creme, tot felul de preparate care te duceau cu gândul la cele clasice înlocuind cu succes proteina animală. Cea mai mare satisfacție este să-i dai unui carnivor un burger și să fie atât de entuziasmat de el încât să nu-i vină să creadă că acolo nu este proteină animală”, a declarat Alina Alexandrov, chef pastry.

Pentru că perioada pandemiei i-a forțat pe constănțeni să petreacă cât mai mult timp în case și să învețe să gătească, Alina a venit cu o nouă idee. A renunțat pentru o perioadă scurtă de timp la preparatele sărate și s-a reapucat de deserturi vegane și vegetariene pentru toate gusturile, chiar și pentru cei mai pretențioși.

Pentru Alina, pasiunea pentru gastronomie a început de mic copil. În prezent este chef iar perioada pandemiei a învățat-o un lucru destul de important: constănțenii vor să se îndulcească. De aceea, ea prepară diverse deserturi iar printre cele mai cunoscute sunt: tortul Oreo, tortul cu ciocolată și inclusiv tortul fără zahăr și fără gluten pentru cei care nu pot mânca dulciuri.

Pe fondul acestei anxietăți, din cauza faptului că nu știm ce se întâmplă oamenii s-au dus către zahăr și mâncare de confort, renunțând la mâncarea sănătoasă care pentru ei era un moft însă, deși sănătatea costă, boala costă mult mai mult. În afară de prăjiturile vegane și raw vegane pe care le-am păstrat pentru că le iubesc și nu puteam să mă desprind chiar de tot, facem și prăjituri clasice. Folosim ciocolată belgiană, unt franțuzesc, frișcă franțuzească”, a mai declarat Alina Alexandrov, chef pastry.

Mai mult, Alina s-a gândit și la persoanele care nu au voie să consume zahăr. Torturile fără acest ingredient sunt, spune ea, la fel de gustoase și sățioase pentru că a găsit câțiva înlocuitori ideali.

La deserturile raw-vegane folosim pastă de curmale, avem foarte multe deserturi fără zahăr, am păstrat trendul asta. Înlocuim cu tagatoză, extract de mesteacăn, stevia, depinde de preparat și de chimia lui. Și miere punem uneori dar mierea tot un fel de zahar este”, a mai declarat Alina Alexandrov, chef pastry.

Chiar dacă produsele vegane au apărut în țara noastră de mai bine de un deceniu, interesul oamenilor pentru astfel de preparate a crescut abia în ultimii ani. Conform statisticilor, în 2020, consumul de produse vegane a crescut cu 20%.

Publicitate

Mai multe
URMĂREȘTE

Fii la curent cu emisiunile
Dobrogea TV, pe canalul nostru
de YouTube!

Lumina lui Hristos

DESPRE GRIJILE VIEȚII

Lumina lui Hristos

DE LA MOARTE LA VIAȚĂ

Lumina lui Hristos

IUBIREA CARE UCIDE

Lumina lui Hristos

APOSTOLIA MILENIULUI III

Lumina lui Hristos

PUTEREA CRUCII

Lumina lui Hristos

URMAREA LUI HRISTOS

Lumina lui Hristos

PĂCATUL NEOMENIEI

Dacă aveți informații care pot deveni o știre, vă rugăm să ni le transmiteți pe WhatsApp, la nr.: 0774402233